Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Orientekspressen

en vårreise

"Tilhengere av gammeldagse reiseskildringer vil elske boka som det overflødighetshornet den er."

Dagbladet

Norges fremste reiseskildrer Torbjørn Færøvik har fulgt verdens mest berømte togskinner, fra London til Istanbul og derfra videre til Samarkand. Reisen er på 7500 km, gjennom 12 land og tre århundre. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-

Norges fremste reiseskildrer og trippel Brageprisvinner, Torbjørn Færøvik, har skrevet sin mest sprudlende og anekdotiske reiseskildring med Orientekspressen. «I dag er Orientekspressen en saga blott, men toget lever. Så jeg tenkte: Hvorfor ikke ta en ny tur på de samme skinner, ikke fra Paris til Istanbul, men fra London til Samarkand, en forlenget Orientekspress med historien som bakteppe?» Som tenkt så gjort! Og når Færøvik griper pennen fatt flettes gammel og ny historie, litteratur, geografi og politikk inn med reiseopplevelsen og skildringen av menneskene han møter underveis.

Opplevelsesreisende
For mer enn hundre år siden, i 1883, la Orientekspressen ut på sin første tur fra Paris til Istanbul, eller Konstantinopel som byen het til 1930. Togrevolusjonen i Europa på 1800-tallet åpnet helt nye horisonter. Mennesker som i århundrer hadde levd nokså innestengt i sine dalfører, fikk plutselig sjansen til å reise over lange avstander. De færreste dro til Istanbul, men noen gjorde det. Utferdstrangen resulterte i en strøm av reiseskildringer. Så hvorfor skrive enda én? Fordi verden aldri er den samme, men fornyer seg hele tiden. Det er jo det som gjør det så spennende å reise, å se hvordan mennesker, kulturer og land endrer seg. Når Norges fremste reiseskildrer inviterer med på denne legendariske togturen kan du se fram til en reise rik på opplevelser, kunnskap og anekdoter så underholdende at neste steg fort kan før deg inn på nærmeste billettkontor.

Medlemsvurdering:
Deet er festlig å reise med Torbjørn Færøvik. Er nesten tilstede. Anbefales!!

Marit

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
503
ISBN
9788202445799
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
23 x 16 cm
Nr
8090084

Om forfatteren

TORBJØRN FÆRØVIK (f. 1948) er cand. philol. med kinesisk historie som hovedfelt. Han har nær tretti års praksis som journalist, blant annet fra NRK, hvor han var utenriksmedarbeider fra 1991 til 1999. Han er en populær foredragsholder og fast spaltist i Dagsavisen. Av de mange kritikerroste reiseskildringene har hele tre også blitt beæret med Brageprisen; India – Stevnemøte med skjebnen (1999), Kina – En reise på livets elv (2003) og Maos rike – En lidelseshistorie (2012). I 2006 ble han også tildelt Cappelenprisen for sitt fremragende forfatterskap. I 2009 utga han kritikerroste Midtens rike - En vandring i Kinas historie.

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"Tilhengere av gammeldagse reiseskildringer vil elske boka som det overflødighetshornet den er."

Inger Bentzrud, Dagbladet

"Forfatter og journalist Torbjørn Færøviks enkle og tilgjengelige fortellerevne tilbyr både nye og erfarne lesere en anledning til å forstå historien og samtiden til Orientekspressens omgivelser."

Kristoffer Westergaard, Studvest

"Innholdsrik og interessant reisebok fra Norges mest suksessrike reiseskildrer"

Sindre Hovdenakk, VG

"Torbjørn Færøviks reiseskildringer er nærmest en egen sjanger i norsk litteratur. Det er en stor opplevelse å reise sammen med ham, enten det er i Kina, India, resten av Asia, eller gjennom Europa og inn i Sentralasia, som i denne boka. Selve reisen blir beskrevet på en suggererende måte som gir leseren lyst til å ta den selv."

Bård Hauge, Dagen

"Færøvik framstår som en sympatisk reisende, oppriktig nysgjerrig på den verden han er en borger av. (...) Med sine tre bragepriser er Færøvik norgesmester i Bragepris, og dermed må han vel også være noe nær norgesmester i norsk sakprosa de siste par tiårene.»

Tor Eystein Øverås, Klassekampen

Kunders vurdering

M
Marit – 18.07.2019

– Deet er festlig å reise med Torbjørn Færøvik. Er nesten tilstede. Anbefales!!

M
Marit – 05.02.2019

– Jeg føler jeg reiser med ham. Gode historier hele veien.

Å
Åse Rellsve – 28.04.2017

– Færøvik er en fantastisk forteller og man kan høre hans stemme for sitt indre øre når man leser. Fortellerstilen hans er lettlest. Boken er så rik på historiske og geografiske fakta og anekdoter at det likevel tar tid å fordøye den. Av den grunn anbefalte Færøvik meg å lese ferdig et kapittel, legge den bort litt, og så gå løs på et nytt kapittel. Anbefales.

I
Inger Tjaberg – 02.12.2016

– Anbefales sterkt

G
Gerd Løkke – 04.11.2016

– Jeg liker boken veldig godt. Den gir meg fin historisk oppdatering om de forskjellige stoppesteder. Færøvik skriver godt og enkelt. Har lest flere bøker av han.

E
Elisabeth Simonsen – 04.11.2016

– Fantastisk! Man er faktisk med på turen, " ser" bilder og lærer mye nytt. Boken er lettlest og du blir fanget og er med på reisen. Du har noe å glede deg til.

T
Turid Taraldsen – 03.11.2016

– Boken er spennende, lærerik, morsom og interessant og anbefales på det varmeste

R
Rita Olsen – 03.11.2016

– Boka ser lovende ut etter å ha lest 70 sider av den. Har alltid vært fasinert av Orientekspressen, og gleder meg til å lese resten av boka.

a
aira fininger – 03.11.2016

– jeg nyter hans stil og lærer mye om fjerne områder. boken er gjennomarbeidet og en overraskelse med personlige møter og betraktninger.

H
Hallvard Haug – 03.11.2016

– Her lærer ein mykje samstundes som den personlege tonen og gjev farge til teksten!:) Ei herleg kobling av fakta og individuelle opplevingar! Her er både informasjon og underhaldning!:)

R
Runhild, redaktør i Bokklubben – 29.08.2016

– Navnet Orientekspressen har et eget sus over seg, det får en til å høre togfløyter og den jevne togduren mens kulturlandskapene flyter forbi for det indre øyet. Torbjørn Færøvik fyller navnet med reiseopplevelsen, historien, kulturen og anekdotene i en sprudlende reiseskildring langs de legendariske togskinnene.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Orientekspressen:

India

Torbjørn Færøvik
Paperback 
249,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv