Orientekspressen

en vårreise

«Tilhengere av gammeldagse reiseskildringer vil elske boka som det overflødighetshornet den er." Inger Bentzrud, Dagbladet»

Norges fremste reiseskildrer Torbjørn Færøvik har fulgt verdens mest berømte togskinner, fra London til Istanbul og derfra videre til Samarkand. Reisen er på 7500 km, gjennom 12 land og tre århundre. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 339,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 339,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Norges fremste reiseskildrer og trippel Brageprisvinner, Torbjørn Færøvik, har skrevet sin mest sprudlende og anekdotiske reiseskildring med Orientekspressen. «I dag er Orientekspressen en saga blott, men toget lever. Så jeg tenkte: Hvorfor ikke ta en ny tur på de samme skinner, ikke fra Paris til Istanbul, men fra London til Samarkand, en forlenget Orientekspress med historien som bakteppe?» Som tenkt så gjort! Og når Færøvik griper pennen fatt flettes gammel og ny historie, litteratur, geografi og politikk inn med reiseopplevelsen og skildringen av menneskene han møter underveis.

Opplevelsesreisende
For mer enn hundre år siden, i 1883, la Orientekspressen ut på sin første tur fra Paris til Istanbul, eller Konstantinopel som byen het til 1930. Togrevolusjonen i Europa på 1800-tallet åpnet helt nye horisonter. Mennesker som i århundrer hadde levd nokså innestengt i sine dalfører, fikk plutselig sjansen til å reise over lange avstander. De færreste dro til Istanbul, men noen gjorde det. Utferdstrangen resulterte i en strøm av reiseskildringer. Så hvorfor skrive enda én? Fordi verden aldri er den samme, men fornyer seg hele tiden. Det er jo det som gjør det så spennende å reise, å se hvordan mennesker, kulturer og land endrer seg. Når Norges fremste reiseskildrer inviterer med på denne legendariske togturen kan du se fram til en reise rik på opplevelser, kunnskap og anekdoter så underholdende at neste steg fort kan før deg inn på nærmeste billettkontor.

Fakta

Om forfatteren

TORBJØRN FÆRØVIK (f. 1948) er cand. philol. med kinesisk historie som hovedfelt. Han har nær tretti års praksis som journalist, blant annet fra NRK, hvor han var utenriksmedarbeider fra 1991 til 1999. Han er en populær foredragsholder og fast spaltist i Dagsavisen. Av de mange kritikerroste reiseskildringene har hele tre også blitt beæret med Brageprisen; India – Stevnemøte med skjebnen (1999), Kina – En reise på livets elv (2003) og Maos rike – En lidelseshistorie (2012). I 2006 ble han også tildelt Cappelenprisen for sitt fremragende forfatterskap. I 2009 utga han kritikerroste Midtens rike - En vandring i Kinas historie.

Bla i boka

Anmeldelser

«Tilhengere av gammeldagse reiseskildringer vil elske boka som det overflødighetshornet den er." Inger Bentzrud, Dagbladet»

«Forfatter og journalist Torbjørn Færøviks enkle og tilgjengelige fortellerevne tilbyr både nye og erfarne lesere en anledning til å forstå historien og samtiden til Orientekspressens omgivelser." Kristoffer Westergaard, Studvest»

«Færøvik framstår som en sympatisk reisende, oppriktig nysgjerrig på den verden han er en borger av. (...) Med sine tre bragepriser er Færøvik norgesmester i Bragepris, og dermed må han vel også være noe nær norgesmester i norsk sakprosa de siste par tiårene.» Tor Eystein Øverås, Klassekampen»

«Torbjørn Færøviks reiseskildringer er nærmest en egen sjanger i norsk litteratur. Det er en stor opplevelse å reise sammen med ham, enten det er i Kina, India, resten av Asia, eller gjennom Europa og inn i Sentralasia, som i denne boka. Selve reisen blir beskrevet på en suggererende måte som gir leseren lyst til å ta den selv." Bård Hauge, Dagen»

«Innholdsrik og interessant reisebok fra Norges mest suksessrike reiseskildrer" Sindre Hovdenakk, VG»