Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Spis, elsk, lev

Denne boken er blitt et fenomen i USA etter gjentatte anbefalinger fra Oprah Winfrey. Elizabeth Gilberts liv er tilsynelatende perfekt. Hun er trettito år gammel, hun har en flott mann, et vakkert hjem, en spennende jobb, og nå prøver de å få barn. Les mer

99,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Denne boken er blitt et fenomen i USA etter gjentatte anbefalinger fra Oprah Winfrey. Elizabeth Gilberts liv er tilsynelatende perfekt. Hun er trettito år gammel, hun har en flott mann, et vakkert hjem, en spennende jobb, og nå prøver de å få barn. Men i stedet for å føle seg lykkelig og tilfreds, føler hun angst, sorg og forvirring. Hun vil ikke være gift, hun vil ikke ha noe barn. Hun vil være fri, hun vil finne meningen med livet. Men det som venter er en opprivende skilsmisse, en knusende depresjon og nok et mislykket kjærlighetsforhold før Elizabeth vet hva hun må gjøre. Hun kvitter seg med alle sine eiendeler, sier opp jobben, forlater sine kjære og legger ut på en ettårs reise - helt alene. I denne boken forteller hun om sitt reiseeventyr. Hun starter med et opphold i Italia hvor hun lærer seg å nyte, snakke italiensk og hvor hun legger på seg de hyggeligste 11 kilo i sitt liv. I India lærer hun å finne sinnsro ved hjelp av en innfødt guru og en overraskende klok mann fra Texas. Til slutt ender hun opp i Indonesia hvor en eldgammel medisinmann lærer henne å finne balansen i livet. Og helt uventet, og når hun minst venter det, møter hun kjærligheten.

Medlemsvurdering:
Som så mange andre, ble jeg først klar over denne boken etter å ha sett Oprah Winfrey show. Der ble jeg meget fascinert over Gilbert, som med sin historie gir oss et innblikk i hennes vei til å finne seg selv, lykke, forståelse, aksept og livsglede. Denne boken vil man garantert lære mye av, men samtidig så er den også utrolig velskrevet og veldig humoristisk. Vi blir med forfatteren på tre forskjellige reiser i ulike land, der hun legger vekt på mat, kjærlighet og religiøs forståelse. Min favorittdel var skildringen fra Italia, der hun skriver lidenskapelig om både landet, maten og kjærlighet. Dette er en strålende bok, som sikkert passer ekstra godt for den som går gjennom en vanskelig tid i livet. Men likevel, en ypperlig bok, spesielt for kvinner.

TM

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202340971
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Eat, pray, love

Kunders vurdering

m
meliz – 28.06.2010

– Som hos mange andre havnet denne boken i hyllen min. Etter å ha sett på Oprah og hørt masse om den, gikk jeg til innkjøp. Boken er inndelt i tre deler, derav navnet. Elizabeth Gilbert lever tilsynelatende et flott liv. Hun har mann, karriere og det hun ønsker seg, men en dag rakner det og det "perfekte" livet slår sprekker og alt snus på hodet. Elizabeth legger da ut på en reise, for å spise, for å elske og for å begynne å leve igjen. Vi blir med på en reise gjennom flere land og kulturer. Vil hun finne tilbake til sitt gamle jeg, vil hun være i stand til å elske igjen? Det er en bok som hyller livet og søken etter "jeg'et". Mange kjenner seg nok igjen i de ulike situasjonene hun havner/har havnet i. Det er nok en bok kanskje myntet på den kvinnelige delen av befolkningen, men for all del, jeg tror ikke at menn har vondt av å lese den heller. Vil hun finne kjærligheten og det "gode liv" igjen?

P
P – 27.08.2009

– "Spisk, elsk, lev" er boken om Elizabeth Gilberts reise for å finne seg selv. Hun reiser til Italia for å spise, til India for å elske og til Bali for å leve. Bakgrunnen for reisens hennes er en vond og vanskelig livskrise med en påfølgende skillsmisse. Det er en fin bok på mange måter, den er velskrevet med gode skildringer og en glødene lidenskap. Men Gilbert fremstår for meg som en ekstremt egosentrisk person som kun fokuserer på egen lykke, noe som blir ganske slitsomt i lengden. Så om du gjennomgår en livskrise der du ikke greier å fokusere på noen andre enn deg selv er dette boken for deg. Men om du fremdeles greier å se verden rundt deg kan du spare deg for denne boken. Det siste verden trenger er flere egoister.

T
TM – 01.06.2009

– Som så mange andre, ble jeg først klar over denne boken etter å ha sett Oprah Winfrey show. Der ble jeg meget fascinert over Gilbert, som med sin historie gir oss et innblikk i hennes vei til å finne seg selv, lykke, forståelse, aksept og livsglede. Denne boken vil man garantert lære mye av, men samtidig så er den også utrolig velskrevet og veldig humoristisk. Vi blir med forfatteren på tre forskjellige reiser i ulike land, der hun legger vekt på mat, kjærlighet og religiøs forståelse. Min favorittdel var skildringen fra Italia, der hun skriver lidenskapelig om både landet, maten og kjærlighet. Dette er en strålende bok, som sikkert passer ekstra godt for den som går gjennom en vanskelig tid i livet. Men likevel, en ypperlig bok, spesielt for kvinner.

H
HVS – 05.05.2009

– "Spis, elsk, lev" er den sanne historien om forfatterens egen reise til Italia, India og Indonesia. Fra før har hun alt; en god stilling i en kjent amerikansk avis, stort hus og en perfekt ektemann, men det er alikevell noe som ikke stemmer for henne. Hun bestemmer seg for å skille seg fra ektemannen, selge huset og forlate alt hun kjenner til fordel for å fråtse i god mat i Italia, lære om bønn og meditasjon i India og på øya Bali i Indonesia finner hun kjærligheten på ny. Handlingen i boken vil kanskje for mange virke en smule klisjé men forfatteren skriver med ærlighet, selvinnsikt og en fantastisk humor som gjør boken verdt å få med seg.

M
Maya – 13.04.2009

– Elizabeth Gilbert har klart å skrive en bok som alle kvinner kan kjenne seg igjen i. Og det er også dette som gjør den så populær. Hun skriver om sitt eget liv, og små og store problemer, og hennes måte å takle det på. Det er en self-help-bok, men uten en moraliserende tone. Etter en stygg skilsmisse bestemmer hun seg for å reise til de tre I-er, Italia, India og Indonesia (Bali). I Italia skal hun frotse, her kommer spis fra tittelen inn. I India skal hun finne Gud, elsk(på engelsk er tittelen mer passende, "Eat, Pray, Love") og i Bali skal hun finne fred i sitt liv (lev). Alle tre plassene er flott beskrevet, og livet til Liz er så spennende at en som leser blir lettere oppslukt av boka. Kan være litt kjedelig når hun er i India, men når hun kommer til Bali tar boka seg opp igjen. Anbefales til alle kvinner!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spis, elsk, lev:

Lagunen

Joseph Conrad
Nedlastbar lydbok 
59,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv