Svarte haner og ville griser

en mat- og vinreise i Chianti

; Bibbi Børresen ; Fredrik Skavlan (Illustratør) ; Tom Karlsen (Illustratør)

Hele seks ekspedisjonsdeltakere var med på den strabasiøse rundturen gjennom Chianti, med høyt kunnskapsnivå og vedvarende drikkepress. Les mer
Vår pris
480,-
Spar
69,-

Veil. pris: 549,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 480,-
Spar: 69,-

Veil. pris: 549,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Kulturhistorisk sus
Historien om Chianti er nær knyttet til vinproduksjon - allerede for 3000 år siden foregikk det vinproduksjon i dette området. Mat har de åpenbart laget enda lenger.

Chianti er et naturens overflødighetshorn, og yrer av liv. Blant regionens mest kjente kulinariske spesialiteter er villsvinet, som er meget populært både i jaktsesongen og i soppsesongen - det er en mester i å snuse opp de velsmakende, toskanske trøflene. Hele veien følges reiseskildringen av oppskrifter på smakfulle, lokale spesialiteter.

Sjarmerende
Svarte haner og ville griser er illustrert både med fotografier av Tom Karlsen og illustrasjoner av Fredrik Skavlan.

Denne besnærende skildringen av Chiantis landskap og innbyggere er den beste reiseguiden man kan tenke seg dersom man drømmer om en reise til Chianti. Og hvem gjør ikke det?

Fakta

Innholdsfortegnelse


Sommeren 2004 la Klaus Hagerup og Bibi Børresen ut på en mat- og vinreise gjennom Chianti, et vindistrikt i Toscana, sammen med Fredrik Skavlan som tegner og Tom Karlsen som fotograf.

Resultatet er blitt en rikt illustrert bok med en svært humoristisk skildring av alle viderverdighetene som inntraff underveis - fra den ene vinprodusenten til den andre, fra spisested til spisested - ført i pennen av Klaus Hagerup. Videre gir boken, gjennom de mange faktatekstene som Bibbi Børresen har skrevet, innsikt i maten og vinen i Chianti Classico-området.
Gjennom humor og fakta, tekst og tegninger - og ikke minst flotte bilder - får vi i denne boken et levende og underholdende innblikk i en fantastisk rik vin- og matkultur. Levert av © DnBB AS