Til hest med Darwin

en reise gjennom Sør-Amerika

; Knut Ofstad (Oversetter)

Man får et annet perspektiv fra hesteryggen enn fra bil- eller togvinduet. Toby Green red likeså godt gjennom hele Sør-Amerika, og skrev en livfull reiseskildring. Les mer
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

I 1831 la Charles Darwin ut på en reise som skulle revolusjonere den moderne forståelsen av livet på jorda. Etter reisen skrev han den berømte boken Artenes opprinnelse, og en av de beste reiseskildringene noensinne, The voyage of the Beagle. 165 år senere bestemte den 22 år gamle Toby Green seg for å følge i fotsporene til Charles Darwin gjennom Sør-Amerika. Drømmen var å reise til hest, akkurat som Darwin. Det ble en overveldende og høyst uvanlig reise gjennom 6 forskjellige land - til Rio de Janeiros storbyjungel, over pampasen i Uruguay og Argentina, til de fjerntliggende Falklandsøyene og den mektige naturen i Chile. Og til slutt til de eventyrlige Galapagos-øyene.

Gjestfrihet
Til sammen tilbakela Toby Green 6000 kilometer til hest eller til fots. Over alt hvor han reiste, møtte han vanlige folk og deres grenseløse gjestfrihet. De åpnet hjemmene sine for ham og hjalp ham på alle mulige måter. Og de fortalte om sine liv, sine håp for fremtiden og om frykten for at en menneskeskapt klimakatastrofe kan ødelegge livsgrunnlaget for mennesker og dyr.

Entusiasme og nysgjerrighet
Toby Green skriver med slik entusiasme og nysgjerrighet at man selv får lyst å reise. Darwins verk, som er vevd inn i Greens morsomme og personlige beretning, gir boken en dybde som er uvanlig i reiseskildringer. Dette er en bok mange vil ha glede av! De som er interessert i møter mellom ulike kulturer, populærvitenskap, historie, hester eller de store spørsmålene i livet vil finne spennende stoff her. Men kanskje mest av alt er dette boken for den som rett og slett elsker å reise med bøker i tid og rom.

Boka er presentert av litterær konsulent og kritiker, Per Øystein Roland

Toby Green
Til hest med Darwin. En reise gjennom Sør-Amerika

Originaltittel: Saddled with Darwin. A Journey through South America on Horseback
Oversatt av: Knut Ofstad
Forlag: Aschehoug
Innb. 389 sider. Ill.

Mars -

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 389
ISBN: 9788203207013
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Saddled with Darwin
Format: 15 x 22 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger