Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Trans-Sovjet ekspress

gjennom underjordiske katedralar, luftslott og revolusjonære ruinar

I 40 år har Kjartan Fløgstad reist i Russland. Frå Sibir til Austersjøen, frå Svartehavet til Kolahalvøya har han sett stadig nye sider av eit forunderleg naboland. No reiser han austover på ny - 100 år etter den store revolusjonen. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
I 40 år har Kjartan Fløgstad reist i Russland. Frå Sibir til Austersjøen, frå Svartehavet til Kolahalvøya har han sett stadig nye sider av eit forunderleg naboland. No reiser han austover på ny - 100 år etter den store revolusjonen.
I denne boka oppsøker Fløgstad restane av Sovjetunionen slik dei ser ut i dag - arkitektur, byplanar og monument, både revolusjonære ruinar og fråflytta luftslott, utopiar og mareritt. Både i dagens Russland og i andre delar av den tidlegare Austblokka spør Fløgstad kva som står att av dette korte hundreåret med sovjetsosialisme. Og ikkje minst: Kva betyr desse minna i dag? I mur og glas og stål og betong og laminat er ein særegen arv framleis med oss, rett over grensa til vårt største naboland mot aust, som minne om draumen om eit anna samfunn.
Dette er òg ei personleg reise gjennom fem tiår av historia til vårt store naboland i aust.
«Eg har vore forfattar og delegat i Moskva, Tallinn, Jerevan, og i Syftikar, hovud staden i Komi-republikken. Eg har bada i Pitsunda ved Svartehavet. I Norilsk i Nord-Sibir har eg ræppa om E 76 over Haukelifjell på kulturpalasset med 42 grader minus utanfor vindaugo. Eg har drukke kvas frå tankbil og vodka av flaska.» Frå forordet.

Medlemsvurdering:
Som arkitekturhistoriker med særlig interesse for 'Sovjet-arkitektur' (et mangslungent begrep som også Fløgstad problematiserer), leser jeg for tiden boken med stor glede. Det å få kryssreferansene mellom eget liv og forfatterskap, populærkultur og forskning til å fungere så sømløst som Fløgstad gjør her er til stor inspirasjon for andre skrivende mennesker. Bildematerialet setter en ekstra spiss på lesegleden, og den grafiske designen understreker minnet om den visuelle kulturen i Sovjetunionen. Anbefales!

Siri Skjold Lexau

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Nynorsk
Sider
383
ISBN
9788241912139
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 18 cm

Kunders vurdering

J
Johannes Kyvik – 06.03.2019

– Trans-Sovjet ekspress

S
Siri Skjold Lexau – 07.11.2017

– Som arkitekturhistoriker med særlig interesse for 'Sovjet-arkitektur' (et mangslungent begrep som også Fløgstad problematiserer), leser jeg for tiden boken med stor glede. Det å få kryssreferansene mellom eget liv og forfatterskap, populærkultur og forskning til å fungere så sømløst som Fløgstad gjør her er til stor inspirasjon for andre skrivende mennesker. Bildematerialet setter en ekstra spiss på lesegleden, og den grafiske designen understreker minnet om den visuelle kulturen i Sovjetunionen. Anbefales!

L
Lesehest – 13.06.2017

– Kjartan Fløgstad er er en kunnskapsrik mann. Denne gangen tar han oss med på en vel dokumentert tur i det gamle Sovjet og "nye" Russland, via arkitekter og arkitektur, men fletter samtidig inn romanfigurer fra romanene hans, der han filosoferer over hvordan noen av av disse hadde reagert på arkitekturen. Selv om dette ikke er en roman, finner vi likevel FLøgstads velkjente skjønnlitterære teknikk, gjenkjennelsens glede dukker nok opp rett som det er hos hans gamle lesere. Boka har en fyldig kildehenvisning og rikelig bildemateriale. Vi får her en annen innfallsvinkel og annen informasjon enn det som er vanlig i framstillinger om liv og levned hos våre naboer i øst.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trans-Sovjet ekspress:

Palestina

Kjersti Gravelsæter Berg
E-bok 
209,- 239,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv