Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Veien til Mandalay

en reise fra Burma til Myanmar

«Levende og innsiktsfullt om et land i forandring. Torbjørn Færøvik»

Dette er fortellingen om en av de få store positive historiene i verdenspolitikken de siste årene. Det er også fortellingen om et folk som har reist seg opp, gang på gang, i møte med en brutal overmakt. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 296,-
Dette er fortellingen om en av de få store positive historiene i verdenspolitikken de siste årene. Det er også fortellingen om et folk som har reist seg opp, gang på gang, i møte med en brutal overmakt.

Få land er så mystiske og gjenglemte som Myanmar. På et halvt århundre forvandlet overtroiske generaler et av Asias rikeste land til å bli et av verdens fattigste. Myanmar ble en hvit flekk på kartet, et sted man unngikk både som turist og investor. Men i 2011 skjedde det utenkelige - generalene snudde. Politiske fanger ble satt fri. Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi ble ikke bare løslatt men også innvalgt i det nye parlamentet. Plutselig ble den gamle drømmen om et demokrati noe realistisk, noe man kunne tro var sant.

Aftenposten-journalist Kristoffer Rønneberg har reist rundt i Myanmar på en rekke turer de siste fem årene. Han har sett hvordan landet har beveget seg fra en slags kollektiv depresjon til en gryende optimisme. Myanmars snuoperasjon er ikke uten tilbakeslag. Vil de demokratiske kreftene klare å seire? Vil landet lykkes i å ta imot millioner av turister i året uten å falle i den samme fellen som nabolandet Thailand? Vil myndighetene evne å ta vare på sine enorme naturressurser uten å bli utnyttet av stormaktene? Og: Hvorfor valgte generalene å snu?

Rønneberg tar leseren med på en reise fra rismarkene i sør til gullet og de grønne skogene nord i Myanmar. Underveis får vi et innblikk i landets stolte historie, dets fantastiske natur og den sjarmerende, fortsatt eksotiske kulturen.

Medlemsvurdering:
Veldig interessant bok om Myanmars historie og om møter med mennesker og steder fra sør til nord. Perfekt for den som skal reise eller som har vært i landet. Lettlest, men grundig og saklig.

Janne Nordlie

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
350
ISBN
9788282651295
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
17 x 23 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Levende og innsiktsfullt om et land i forandring. Torbjørn Færøvik»

Kunders vurdering

J
Janne Nordlie – 30.04.2016

– Veldig interessant bok om Myanmars historie og om møter med mennesker og steder fra sør til nord. Perfekt for den som skal reise eller som har vært i landet. Lettlest, men grundig og saklig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Veien til Mandalay:

India

Torbjørn Færøvik
Paperback 
249,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv