Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Eilif og Oline

tapt og funnet i okkupantenes skygge

Ved en tilfeldighet oppdaget Mona Ringvej historien om sin ukjente farmor, om svik, utstøtelse, forbytting og tapte familiebånd under andre verdenskrig. Eilif og Oline er en historie om okkupantenes skygger - og om tausheten etterpå. Les mer

379,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 322,-
Ved en tilfeldighet oppdaget Mona Ringvej historien om sin ukjente farmor, om svik, utstøtelse, forbytting og tapte familiebånd under andre verdenskrig. Eilif og Oline er en historie om okkupantenes skygger - og om tausheten etterpå.

Den ukjente historien om Mona Ringvejs besteforeldre under krigen ender med en ettergitt bot under rettsoppgjøret. Da krigen kom på avstand, var ikke Eilifs forbrytelse stor nok til at bot måtte gjøres. Han hadde meldt seg inn og ut av NS. Det var ikke lenger så nøye - for myndighetene. Men for familien?

Den gikk i stykker. Etterkrigstiden ble startet med en ny familie. Slik forsvinner Oline, først ut av familien, så ut av livet, 28 år gammel. Barna sendes bort. For å beskytte dem mot fredens stigma? Hva sier Eilif og Olines fortelling om krigens virkelighet og moralske valg? Om å gjenfinne tapte liv i fortellinger om fedrenes synder?

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Bokmål
ISBN
9788248933564
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Eilif og Oline

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Eilif og Oline:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv