Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Er mor død

roman

«Vigdis Hjorth har bortimot 20 romaner på samvittigheten. Med 'Er mor død' er hun sterkere enn noensinne. Nordisk råds litteraturpris burde være selvskreven i år.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

Johanna er kunstner og har tilbrakt de siste tre tiårene i USA sammen med mannen sin og sønnen deres. Etter at mannen dør, vender Johanna tilbake til hjemlandet. Hva gjenstår av livet Johanna etterlot seg i Norge for flere tiår siden? Hva forventer hun å finne når hun kommer tilbake? Hvordan skal hun greie å bygge bro mellom fortid og nåtid? I romanen følger vi Johannas selvransakelse, men også hennes forsøk på å forstå og nærme seg sin mor. Les mer

169,-

399,- Spar: 230,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Johanna er kunstner og har tilbrakt de siste tre tiårene i USA sammen med mannen sin og sønnen deres. Etter at mannen dør, vender Johanna tilbake til hjemlandet. Hva gjenstår av livet Johanna etterlot seg i Norge for flere tiår siden? Hva forventer hun å finne når hun kommer tilbake? Hvordan skal hun greie å bygge bro mellom fortid og nåtid? I romanen følger vi Johannas selvransakelse, men også hennes forsøk på å forstå og nærme seg sin mor. Igjen skriver Vigdis Hjort medrivende og dyptloddende om tidløs tematikk.

Medlemsvurdering:
En utrolig bra bok som det er veldig vanskelig å legge fra seg,måtte bare fortsette å lese til jeg ble ferdig.Kan sterkt anbefales.

May-Lisbet

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202687441
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Vigdis Hjorth har bortimot 20 romaner på samvittigheten. Med 'Er mor død' er hun sterkere enn noensinne. Nordisk råds litteraturpris burde være selvskreven i år.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Vigdis Hjorth kliner til som aldri før og hun imponerer med både naturskildringer og den elegante plasseringen av et forsvar for levende modeller i kunsten.»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«Hvem turnerer vanskelige temaer bedre? Forholdet mellom datter og mor kan knapt skildres mer tilspisset og hjerteskjærende enn Vigdis Hjorth gjør det i romanen 'Er mor død'. (...) Vigdis Hjorth er på sitt beste.»

Guri Hjeltnes, VG

«'Er mor død' er eit intenst forsvar for at kunstnaren skal kunne bruke eigne erfaringar som utgangspunkt for kunstverk. ... viktig fordi han viser oss dei indre prosessane i ein kunstnar som deretter set problemet under debatt.»

Marta Norheim, nrk.no

«... en allmenn og sterk historie om sår i barndommen som aldri gror og en morskjærlighet som kanskje ikke tåler alt.»

Adresseavisen

«Vigdis Hjorth har skrevet sin flotteste roman.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

«Det er svært ikke at føle taknemmelighed for Vigdis Hjorts mod, og uanset din rolle i en familie bør du læse Er mor død, for hun borer fingeren ind i alle de åbne sår. Det er blot at slå op i bogen, vælge et tekststykke og lægge sig på Freuds briks. Vigdis Hjorths formidable og modige fortælling, Er mor død, om de, der bærer rundt med deres mor på ryggen som deres livs kors, burde være obligatorisk læsning for alle med en familie.»

Søren Jacobsen Damm, Berlingske (Danmark)

Kunders vurdering

M
May-Lisbet – 16.11.2021

– En utrolig bra bok som det er veldig vanskelig å legge fra seg,måtte bare fortsette å lese til jeg ble ferdig.Kan sterkt anbefales.

B
Berit – 21.09.2021

– Her ble det for mye gnaging.

T
Toril Sehested Zakariassen – 24.08.2021

– Har lest mange bøker av Vigdis Hjort. Denne er ikke noe dårligere enn de andre jeg har lest. Liker måten hun skriver på.

M
Mona Holtan – 28.07.2021

– Er mor død

M
Mona Holtan – 28.07.2021

– Over havet

H
Harald K – 19.08.2020

– Vigdis Hjorth har skrevet en ny roman som borer i familieforholdene. Johanna har brutt med familien og ikke sett dem på tre tiår, far er død, nå vil hun snakke med mor, men mor vil ikke. Kan en mor frasi seg sitt barn, selv om barnet nærmer seg 60? Det klarer ikke Johanna å akseptere, heller ikke å tro på. Hun må snakke med mor. 'Er mor død' er et nytt høydepunkt av en av våre fremste forfattere.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 02.07.2020

– Boka 'Arv og miljø' var en bombe av en bok som endte med en voldsom debatt om både virkelighetslitteratur og familieproblematikk. Så langt gikk det at Vigdis Hjorths søster, Helga Hjorth, skrev en motroman for å svare på det familien opplevde som et angrep fra Vigdis Hjorth. Som tittelen på årets roman antyder, handler også 'Er mor død' om familien. Noe av det som virkelig står igjen etter å ha lest 'Arv og miljø', er hvordan Hjorth evner å sette ord på allmenne problemer uavhengig av bakgrunn, noe som også bekreftes av mottakelsen internasjonalt, der ingen kjenner diskusjonen rundt boka. 'Arv og miljø' er så langt planlagt utgitt i 22 land. I Er mor død tar Hjort igjen opp vonde familierelasjoner. Hvordan skal man bygge bro mellom fortid og nåtid. Hvordan nærme seg en mor dersom ønsket ikke er gjensidig? Og hvordan kan en mor fornekte et barn? Familierelasjoner er tidløs tematikk og få skriver skarpere og sterkere om dette enn Vigdis Hjorth.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Er mor død:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv