Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Et liv forbi

«Det blir rett og slett noe vakkert med vanskelige og vonde familieforhold når Helga Flatland gir seg i kast med dem.»

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

Sigrid er lege og bor i Oslo med barn og mann nummer to. Hun har reist fra bygda der hun vokste opp og har et anstrengt forhold til foreldrene sine, og til en oppvekst i skyggen av sin syke far. Anne, Sigrids mor, har investert mye av seg selv for å pleie sin syke mann. Les mer

139,-

189,- Spar: 50,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Sigrid er lege og bor i Oslo med barn og mann nummer to. Hun har reist fra bygda der hun vokste opp og har et anstrengt forhold til foreldrene sine, og til en oppvekst i skyggen av sin syke far. Anne, Sigrids mor, har investert mye av seg selv for å pleie sin syke mann. Da også hun blir alvorlig syk, må Sigrid ta stilling til roller som skifter, og til spørsmål om tilknytning, forpliktelse og forsømmelse. Hvem har ansvar for hvem i en omskiftelig verden?

Med sin sjette roman befester Helga Flatland sin posisjon som en av de skarpeste observatørene i vår samtid. I "Et liv forbi" maler hun presise og troverdige menneskelige portretter, med stor psykologisk innsikt. Utgangspunktet er én familie, men romanen gir et konsentrert uttrykk for hva tilværelsen innebærer av historier, liv og død.

Medlemsvurdering:
Både nydelig og vond beskrivelse som skildrer så godt alt det man tenker og skulle ønske en hadde fått sagt til sine nærmeste, men så er det så vanskelig å sette ord på det når det kommer til stykket

Anette

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242185129
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det blir rett og slett noe vakkert med vanskelige og vonde familieforhold når Helga Flatland gir seg i kast med dem.»

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

«Dette er litterært mesterskap.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Helga Flatland (36) skriver i sin sjette roman ærlig og overbevisende om forsømmelser og forpliktelser mellom foreldre og barn. (...) 'Et liv forbi' er en sterk roman som berører og setter seg i kroppen. ... skrevet av en usedvanlig moden forfatter.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«... en høyst leseverdig bok i et bunnsolid forfatterskap.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«... en usedvanlig vakker slutt, livet og døden i ett (...) en roman leseren ikke får ut av hodet på en stund.»

Leif Ekle, nrk.no

«I 'Et liv forbi' lodder Flatland virkelig ambivalensen i den kompliserte relasjonen mange døtre har til sin mor, og viser hvordan mødre på samme tid kan være intenst irriterende og høyst beundringsverdige.»

Ida Vågsether, Morgenbladet

«Helga Flatland løfter de nære relasjonene ut av det stereotype i beskrivelsen av tre generasjoner kvinner.»

Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land

Kunders vurdering

E
Else – 24.08.2021

– Livet og døden. Tøffe,men fine valg

A
Anette – 18.07.2021

– Både nydelig og vond beskrivelse som skildrer så godt alt det man tenker og skulle ønske en hadde fått sagt til sine nærmeste, men så er det så vanskelig å sette ord på det når det kommer til stykket

H
Harald K – 06.10.2020

– 'Et liv forbi' handler ikke bare om et 67-årig liv som snart kan være forbi, men også om de voksne barna og de unge/små barnebarna. Den voksne Sigrid har fortsatt et problematisk forhold til sin aldrende, kreftrammede mor etter at datteren gjennom hele oppveksten har opplevd at hun er blitt oversett av moren. Utilfredsstilt savn gjennom mange år kan ende med tause, harde fronter, som synes godt i fortellingen, men berøres lite i samtalene mellom de to. Helga Flatland har blikk for kroppsspråk og fysiske reaksjoner og øre for hvordan ordene faller og ikke faller. Mykner forholdet når mor er rammet av livstruende sykdom? Les og se!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et liv forbi:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv