Et liv forbi

«Det blir rett og slett noe vakkert med vanskelige og vonde familieforhold når Helga Flatland gir seg i kast med dem.»

, Adresseavisen Terningkast 6
«Bunnsolid om liv og død.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 5)

Sigrid er lege og bor i Oslo med barn og mann nummer to. Hun har reist fra bygda der hun vokste opp og har et anstrengt forhold til foreldrene sine, og til en oppvekst i skyggen av sin syke far. Les mer
Vår pris
149,-
Spar
50,-

Veil. pris: 199,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 149,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 199,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

«Bunnsolid om liv og død.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 5)

Sigrid er lege og bor i Oslo med barn og mann nummer to. Hun har reist fra bygda der hun vokste opp og har et anstrengt forhold til foreldrene sine, og til en oppvekst i skyggen av sin syke far. Anne, Sigrids mor, har investert mye av seg selv for å pleie sin syke mann. Da også hun blir alvorlig syk, må Sigrid ta stilling til roller som skifter, og til spørsmål om tilknytning, forpliktelse og forsømmelse. Hvem har ansvar for hvem i en omskiftelig verden?

Med sin sjette roman befester Helga Flatland sin posisjon som en av de skarpeste observatørene i vår samtid. I Et liv forbi maler hun presise og troverdige menneskelige portretter, med stor psykologisk innsikt. Utgangspunktet er én familie, men romanen gir et konsentrert uttrykk for hva tilværelsen innebærer av historier, liv og død.

«Det blir rett og slett noe vakkert med vanskelige og vonde familieforhold når Helga Flatland gir seg i kast med dem.» Maria Årolilja Rø, Adresseavisen (Terningkast 6)

«... en sterk roman som berører og setter seg i kroppen. Min første innskytelse etter endt lesning var å ringe min egen mor og minne henne på at jeg er glad i henne. For ingen vet når et liv er forbi.» Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG (Terningkast 5)

«... en usedvanlig vakker slutt, livet og døden i ett (...) en roman leseren ikke får ut av hodet på en stund.» Leif Ekle, NRK

«På knappe 264 sider tegner Flatland opp et helt menneskeliv, og stiller de små, umerkelige valgene vi tar opp mot vår egen dødelighet.» Ida Vågsether, Morgenbladet

«Helga Flatland løfter de nære relasjonene ut av det stereotype i beskrivelsen av tre generasjoner kvinner.» Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Maria Årolilja Rø, Adresseavisen
Terningkast 6 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad
Terningkast 5 Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG
Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 263
ISBN: 9788203366758
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Det blir rett og slett noe vakkert med vanskelige og vonde familieforhold når Helga Flatland gir seg i kast med dem.»

, Adresseavisen Terningkast 6

«Dette er litterært mesterskap.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 6

«Helga Flatland (36) skriver i sin sjette roman ærlig og overbevisende om forsømmelser og forpliktelser mellom foreldre og barn. (...) 'Et liv forbi' er en sterk roman som berører og setter seg i kroppen. ... skrevet av en usedvanlig moden forfatter.»

, VG Terningkast 5

«... en høyst leseverdig bok i et bunnsolid forfatterskap.»

, Dagbladet Terningkast 5

«... en usedvanlig vakker slutt, livet og døden i ett (...) en roman leseren ikke får ut av hodet på en stund.»

, nrk.no

«I 'Et liv forbi' lodder Flatland virkelig ambivalensen i den kompliserte relasjonen mange døtre har til sin mor, og viser hvordan mødre på samme tid kan være intenst irriterende og høyst beundringsverdige.»

, Morgenbladet

«Helga Flatland løfter de nære relasjonene ut av det stereotype i beskrivelsen av tre generasjoner kvinner.»

, Vårt Land