Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fjellet, geværet, vannet

roman

«Dypt personlig og bredt allmenn historie om en far det er en tøff jobb å elske»

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

Det er sommeren 1983. En ni år gammel gutt, Lars, har blitt med faren sin på ferie til det som har vært familiens gård helt siden første bosetning på sekstenhundretallet. Farfaren har nylig gått bort, og faren har mistet odelen. Les mer

288,-

329,- Spar: 41,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Det er sommeren 1983. En ni år gammel gutt, Lars, har blitt med faren sin på ferie til det som har vært familiens gård helt siden første bosetning på sekstenhundretallet. Farfaren har nylig gått bort, og faren har mistet odelen. Denne dagen vekker faren sønnen tidlig om morgenen: De skal opp på fjellet, men faren vil ikke si noe om hvor de skal. Uten å ta med seg noe - annet enn en hagle og et luftgevær - ber han sønnen om å følge ham opp fjellsida bak gården. Men faren er så sterk, går så raskt, sønnen så liten, så puslete. Er fjellturen en manndomsprøve for en som er altfor ung til å bli utsatt for det? Eller er det en underlig form for omsorg der faren vil lære sønnen å overleve?

"Fjellet, geværet, vannet" er en intens og forunderlig øm roman om en far som er fortapt i rollen som far, og en gutt som prøver å finne ut hvem han skal være.

Detaljer

Forlag
Oktober
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788249526659
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Dypt personlig og bredt allmenn historie om en far det er en tøff jobb å elske»

OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

«Ramslie vender tilbake til farshistorien fra sin debutroman. En bevegende etterpåømhet gjør årets versjon til et høydepunkt i forfatterskapet»

CARINA ELISABETH BEDDARI, MORGENBLADET

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fjellet, geværet, vannet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv