Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fra far

roman

«La det straks nevnes at Lene Berg skriver en nydelig prosa. I tillegg til glitrende språk og smart komposisjon, har Fra far alle ingredienser vi kan ønske oss av en moderne bohemroman, en kunstnerroman og en kriminalroman med kulturell twist, med hele Europa som scene.»

Adresseavisen

Lene Berg var ni år gammel da hennes far, filmregissøren og forfatteren, Arnljot Berg ble arrestert i Paris, anklaget for drapet på sin tredje kone, Evelyne Zammit. Dette dramatiske barndomsminnet er utgangspunktet for «Fra far». Les mer

218,-

249,- Spar: 31,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Lene Berg var ni år gammel da hennes far, filmregissøren og forfatteren, Arnljot Berg ble arrestert i Paris, anklaget for drapet på sin tredje kone, Evelyne Zammit. Dette dramatiske barndomsminnet er utgangspunktet for «Fra far».

I «Fra far» undersøker Lene Berg farens liv og skjebne gjennom å blande egne minner og forestillinger med faktiske elementer som brev, psykiatriske rapporter, upubliserte og publiserte tekster, rettsdokumenter osv. «Fra far» blir dermed et møte mellom en levende og en død kunstner, mellom en far og en datter, en kvinne og en mann, og mellom nåtidens Norge og det landet Arnljot Berg levde og virket i. Resultatet er et forbløffende og gripende portrett av et følsomt og talentfullt menneske, og samtidig en uvanlig skildring av en familie.

Detaljer

Forlag
Kolon
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205568785
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«La det straks nevnes at Lene Berg skriver en nydelig prosa. I tillegg til glitrende språk og smart komposisjon, har Fra far alle ingredienser vi kan ønske oss av en moderne bohemroman, en kunstnerroman og en kriminalroman med kulturell twist, med hele Europa som scene.»

Fartein Horgar, Adresseavisen

«Prosaen hennes er alltid tydelig og spisset, noen ganger hektisk, noen ganger avstemt, ofte humoristisk. Fra far er åpenbart et verk av en erfaren kunstner, og Berg behersker ordene minst like godt som filmkameraet. Denne romanen har fellestrekk med minnearbeidet til Annie Ernaux, samt med foreldreportrett som Peter Handkes Kravløs ulykke (1972).»

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

«Nominert til Subjektprisen 2023»

«Lene Bergs skjønnlitterære debut viser at hun er en like viktig forfatter om billedkunstner. [...] Lene Bergs debut kan minne om hennes undersøkende, essayistiske stil som er å finne i hennes filmverk, men den har en åpenbar egen verdi som litteratur. Hun skriver godt, nøkternt, og det emosjonelle trøkket brenner intenst og uten dramatikk. Dette er fremragende, lavmælt, og først og fremst et litterært kart over det enorme landskapet som minnearbeidet og tanken deler, og som vi trenger kunst og

Kjetil Røed, Kunstavisen

«Lene Bergs flerstemte tekst understreker hvor avhengig .sannheten. er av øyet som ser. At utdrag fra et upublisert og etter mye å dømme selvbiografisk bokmanus Arnljot Berg etterlot seg, er inkludert, gjør dessuten at far og datter med romanen bokstavelig talt møtes i nok et medium.»

Kåre Bulie, Klassekampen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fra far:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv