Mamma er trygda - Mímir Kristjánsson

Mamma er trygda

«Mímir Kristjánssons bok om mora er blant hans aller beste.»

, Dagbladet Terningkast 6
Vi snakker om de trygda hele tida. Hver uke på statskanalen sitter et begeistret publikum og roper «Stay trygda!» i kor. De har til og med fått sitt eget verb. Å nave, jeg naver, han navet, hun har navet. Les mer
Vår pris
199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Vi snakker om de trygda hele tida. Hver uke på statskanalen sitter et begeistret publikum og roper «Stay trygda!» i kor. De har til og med fått sitt eget verb. Å nave, jeg naver, han navet, hun har navet.

318.244 mennesker hever uføretrygd i Norge. En av dem er Marit Wilhelmsen. Hun er et trygdebeist, en udetonert bombe under velferdsstaten, en trussel mot alt det vi har kjært. I denne boka forteller sønnen, den profilerte forfatteren, politikeren og samfunnsdebattanten Mimir Kristjansson, den rørende historien om sin mor. Det er en fortelling om tiår med en alvorlig kreftsyk mamma, om drømmer som brast, en familie som går i oppløsning, om å foreta en klassereise bratt nedover. Det er en fortelling om å leve med en mor som har så store smerter at tenåringssønnen ikke ser noen annen mulighet enn å kjøpe hasj til henne i skolegården.

Varmt, inderlig og ofte humoristisk - samtidig med den hardtslående politiske retorikken som kjennetegner forfatteren - gir Mamma er trygda både en rystende familiehistorie og en innsideskildring av en samfunnsgruppe som ofte omtales, men som sjelden kommer til orde selv.

Terningkast 6: «Rørende og politisk om det totale utenforskap (...) Teksten balanserer djervt på linjen mellom det utleverende og det kjærlige.» Dagbladet
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Jon Rognlien, Dagbladet
Terningkast 5 Tom Hetlan, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788248922872
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 0.4 MB
Vannmerket
Bokbloggerprisen. Sakprosa 2019
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Mímir Kristjánssons bok om mora er blant hans aller beste.»

, Dagbladet Terningkast 6

«Dette er ærleg, gripande og opprørande familiehistorie, om forholdet mellom ei sjuk mor og den einaste sonen hennar.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5