Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Min mor var besatt

da jeg møtte depresjonens demon

«Nådeløs, naken, svart | Peter Øvigs Min mor var besatt er en bok om forfatterens depresjonsrammede mor og hans eget depresjonsrammede jeg. Den er også et sterkt selvoppgjør og et sterkt portrett av fortidens forlorne forstadsliv.»

Søren Kassebeer, Berlingske Tidende

Allerede samme dag som Peter Øvig Knudsens mor døde, bestemte forfatteren seg for å skrive en bok om henne og om hvordan det var å vokse opp med en psykisk syk forelder. Bokas tittel sto lysende klar for ham fra starten av: Min mor var besatt. For det var slik han som barn opplevde morens lidelse: som en demon, som plutselig kikket på ham gjennom morens øyne og fylte huset med et monstrøst mørke. 

Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Allerede samme dag som Peter Øvig Knudsens mor døde, bestemte forfatteren seg for å skrive en bok om henne og om hvordan det var å vokse opp med en psykisk syk forelder. Bokas tittel sto lysende klar for ham fra starten av: Min mor var besatt. For det var slik han som barn opplevde morens lidelse: som en demon, som plutselig kikket på ham gjennom morens øyne og fylte huset med et monstrøst mørke. 

Under arbeidet med boka begynner noe å rase i forfatterens eget sinn. Langsomt ruller en altoppslukende depresjon inn over Øvig Knudsen og fordreier hele hans virkelighetsoppfattelse. Forpint og kraftig paranoid må han til slutt la seg innlegge på lukket psykiatrisk avdeling. Da han senere blir utskrevet, har han endret synet på sin mor, på seg selv og på boka han skriver. 

Min mor var besatt er en sterk og personlig beretning om opplevelsen av psykisk sykdom. Om hva som skjer, både med en selv og med ens nærmeste, når vår felles virkelighet smuldrer opp. På samme tid forteller boka om en generasjon av kvinner, som til tross for både begavelser og drømmer, ble fanget mellom husmorliv og kvinnefrigjøring. Og om barna som vokste opp i et miljø der de borgerlige normene var viktigere enn barnas trivsel. 

 

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
311
ISBN
9788232803590
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Min mor var besat
Format
22 x 15 cm
Nr
8184526

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Nådeløs, naken, svart | Peter Øvigs Min mor var besatt er en bok om forfatterens depresjonsrammede mor og hans eget depresjonsrammede jeg. Den er også et sterkt selvoppgjør og et sterkt portrett av fortidens forlorne forstadsliv.»

Søren Kassebeer, Berlingske Tidende

«Sterkt personlig ... innblikk i depresjonens vesen (...) Gjør stort inntrykk»

Benedicte Gui de Thurah Huang, Politiken

«Boken er fylt med innsikt og selvinnsikt og er en betimelig og nødvendig konstatering av det helt innlysende: Dette må vi snakke om. Alle sammen.»

Anita Brask Rasmussen, Information

«Ekstremt personlig, og tar den såkalte virkelighetslitteraturen enda et skritt videre.»

Hans Petter Sjøli, VG

«Det er en heftig og fortvilt tekst.»

Finn Skårderud, Aftenposten

«Peter Øvig Knudsens bok er en intenst engasjerende fortelling om forfatteren som blir slukt av sitt eget emne. [...] Min mor var besatt [er] en god bok om den psykiske sykdommens vesen, men en aldeles strålende bok om de pårørendes uløselige situasjon.»

Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Min mor var besatt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Norge
Ny!

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
393,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv