Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hellig krig om Norges krone

tronstrid, borgerkrig og korstog fra Sigurd Jorsalfare til kong Sverre

På 1100-tallet kjempet en rekke konger om den norske tronen. Da korstogsideologien ble blandet inn, ble tronstriden en hellig krig hvor kongsemner måtte seire eller dø. Dette er norgeshistoriens svar på Game of Thrones, men denne historien er sann. Les mer

362,-

398,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 338,-
På 1100-tallet kjempet en rekke konger om den norske tronen. Da korstogsideologien ble blandet inn, ble tronstriden en hellig krig hvor kongsemner måtte seire eller dø. Dette er norgeshistoriens svar på Game of Thrones, men denne historien er sann. Boka gir et nytt perspektiv på et av de store dramaene i Nordens historie og setter borgerkrigene inn i en internasjonal og ideologisk kontekst.
Sentralt i denne dramatiske fortellingen om makt og ære, intriger og allianser, frelse og fortapelse, brødredrap og brutte eder, helgener og demoner, seier og undergang står den folkekjære Magnus Erlingsson, som ble Norges første kronede konge da han ennå bare var et barn, hans begavede far Erling Skakke, som med gammeltestamentlig glød utryddet sønnens rivaler, morfaren Sigurd Jorsalfare, som var den første europeiske kongen som dro på korstog til Jerusalem, og den vennlige, men ambisiøse krøplingen Inge Krokrygg.
På veien fra Jerusalem til Fimreite møter vi også blant andre Kristin Sigurdsdatter, en av de betydeligste kvinnene i norsk middelalder, «djevelpresten» kong Sverre og birkebeinerne, den kastrerte munken Magnus Blinde, innvandrerkongen Harald Gille, alliansebyggeren dronning Ingerid Ragnvaldsdatter og hennes mange menn, den siste vikingkongen Øystein Haraldsson, voldtektsmannen Sigurd Munn, den mektige dobbeltdronningen Margareta Fredkolla, Valdemar den store, som gjorde Danmark til en stormakt, reformpavene Hadrian IV og Alexander III og deres stridbare motstander Friedrich Barbarossa, kirkebyggeren erkebiskop Øystein, den vrakede barnebruden dronning Kristin og St. Olav, Norges evige konge.

Detaljer

Forlag
Historie & kultur
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
470
ISBN
9788283230161
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Hellig krig om Norges krone
Format
22 x 16 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hellig krig om Norges krone:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Norge
249,-

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
249,- 449,-
 

Kokain

Pascal Engman
Innbundet 
363,- 399,-
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

X

Pascal Engman
Innbundet 
363,- 399,-
Glasskongen
3 for 2

Glasskongen

Inger Merete Hobbelstad
Innbundet 
199,- 349,-
 

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
682,- 749,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv