Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sorte flammer

I forordet forteller Frid Ingulstad om den historiske bakgrunnen for denne romanen. I forbindelse med at hun skrev en bok om Akershus festnings historie, leste hun en del om Christian IV, danskekongen som virket mest interessert i Norge. Les mer

129,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
I forordet forteller Frid Ingulstad om den historiske bakgrunnen for denne romanen. I forbindelse med at hun skrev en bok om Akershus festnings historie, leste hun en del om Christian IV, danskekongen som virket mest interessert i Norge. Noe av det som overrasket henne mest, var at det var Christian IV som satte fortgang i hekseprosessene. Det overtroiske folket i nord måtte være fullt av trollfolk, mente kongen og andre med ham. Denne forferdelige overtroen fikk henne til å skrive romanen «Sorte flammer».

Opphissede rop stiger opp fra Galgebakken når Ingeborg føres frem til bålplassen. Hun skal brennes som heks, anklaget for å ha kastet trolldom over bygdas menn. Idet bålet skal tennes, ser hun som i en ørske en fremmed komme ridende. En myndig stemme gir ordre om å løsne henne fra korset. Dette er opptakten til to unges dramatiske kamp for friheten og kjærligheten.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202784386
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Sorte flammer
Serie
Frid Ingulstads historiske romaner 6

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sorte flammer:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv