Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En pilegrims vandring

En pilegrims vandring er et mirakel i verdenslitteraturen.

Komplett versjon (del I og II). Oversatt til 200 språk. 100 originale illustrasjoner.

John Bunyan, en mann av folket, har skrevet et udødelig klassisk verk. Les mer

254,-

279,- Spar: 25,-

Sendes innen 3 virkedager
En pilegrims vandring er et mirakel i verdenslitteraturen.

Komplett versjon (del I og II). Oversatt til 200 språk. 100 originale illustrasjoner.

John Bunyan, en mann av folket, har skrevet et udødelig klassisk verk. Selv om det snart er 350 år gammelt, leses det fortsatt verden over. Boken er oversatt til mer enn 200 språk og er en av tidenes mest leste.

Del I er fortellingen om Kristen som vil forlate byen Undergang for å søke veien til Den himmelske by. Han må kjempe seg gjennom de største vanskeligheter og farer på veien. (Les mer i bakre klaff.)

Del II handler om Kristens kone, Kristin, og deres fire sønner. De bryter opp fra byen Undergang og legger ut på den strabasiøse reisen for å finne Kristen. Del II har ikke vært utgitt på norsk siden 1973. Teksten i denne nyutgivelsen er oversatt på nytt, og språket er bearbeidet og tilpasset vår tid. Gled deg til å lese en av kristendommens gylne skatter!

John Bunyan ble født i 1628 i Elstow, Bedfordshire i England. Han døde i London 31. august 1688, i en alder av 59 år. Han var både forfatter og forkynner. Bunyan begynte sitt arbeid på Pilegrims vandring mens han var innsatt i Bedfordshires fengsel for brudd på konventikkelplakaten, som forbød religiøse møter utenfor den etablerte engelske kirke. Boken ble trykket i hele 11 opplag i Johns levetid. Del II om Kristin ble først utgitt i 1684.

Medlemsvurdering:
En fantatisk allegori som omhandler alle aspekter av livet

Ketil Skipnes

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Ventura
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
363
ISBN
9788283650778
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Pilgrim's progress
Format
23 x 16 cm
Serie
Kristne klassikere

Kunders vurdering

K
Ketil Skipnes – 06.04.2021

– En fantatisk allegori som omhandler alle aspekter av livet

E
En leser – 11.11.2005

– "Pilrim's Progress" har blitt stående som en av de få skriftene fra det pietistiske og puritanske 1600-tallet som fortsatt byr på en stor lesermessig opplevelse, også for dem av oss som ikke kjenner denne epoken og dens åndelighet så godt. Ved siden av John Miltons "Paradise Lost" viser den oss hvor dypsindig og rik den anglikanske åndeligheten kan være. Temaet er en metaforisk pilegrimsvandring, som utmerket godt kan leses som en skjønnlitterær beretning, men som samtidig med all mulig tydelighet viser hvordan de ulike stadiene på pilegrimmens vei korresponderer med de ulike stadiene av sjelens utvikling mot Gud. Denne norske utgaven inneholder dessverre ikke noen omfattende innledning eller kommentarer til vanskelige steder i teksten, men til gjengjeld er språket mer tilgjengelig for moderne lesere enn i Bunyans originale engelskspråklige original.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En pilegrims vandring:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv