Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kjønn og religion

Det religiøse mennesket tilhører ikke bare en klasse, eller en etnisk eller sosial gruppe. Det har også et kjønn. I de fleste religioner inngår forestillinger om forskjeller mellom mann og kvinne. Ofte foreskrives de helt ulike roller. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Det religiøse mennesket tilhører ikke bare en klasse, eller en etnisk eller sosial gruppe. Det har også et kjønn. I de fleste religioner inngår forestillinger om forskjeller mellom mann og kvinne. Ofte foreskrives de helt ulike roller. Formidling av kjønn foregår i form av symboler, myter og ritualer. Religiøse tanker om kjønn kommer til uttrykk på mange måter: i teksttolkninger og som rituell, organisatorisk og samfunnsmessig praksis. Sentralt er spørsmålet om makt. Om religionene taler om guddommelig foreskrevne lover, er det like fullt mennesker som utformer og utøver disse. "Kjønn og religion" er en undersøkelse av trosoppfatninger og deres forhold til kjønnsspørsmål. Perspektivet begrenses verken til beskrivelser av kvinners religiøse praksis, eller til feministisk teologi; her handler det både om menn og kvinner. Jeanette Sky drøfter betydningen av kjønnsteorier i religionsvitenskapen og gir eksempler på kjønnsteoretiske analyser av forskjellige religiøse tradisjoner. Hun har tatt for seg et mangfold av emner: kaste og orden i hinduismen, kjønn i Koranens surer og moderne islamsk tolkningstradisjon, middelalderske forestillinger i Vesten, maskuline dyder i viktoriatidens vekkelsesbevegelser og kjønn i nyreligiøse miljøer.
Jeanette Sky (1969-2016) var kulturhistoriker og dr.art. i religionshistorie. På Pax Forlag utga hun også "Religion og fortelling. Fra Ingmar Bergman til Harry Potter" ( 2010).

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
148
ISBN
9788253029061
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Kjønn og religion
Format
16 x 22 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kjønn og religion:

Gud

John Bowker
Innbundet 
453,- 498,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri
229,-

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
229,- 399,-
 
Pengeboka
3 for 2

Pengeboka

Beate Engelschiøn
Innbundet 
99,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv