Norges religionshistorie

Arne Bugge Amundsen (Redaktør)

Norges religionshistorie er et solid standardverk som tar for seg de ulike religionenes stilling og betydning i Norge, gjennom mer enn tusen år. Les mer
Vår pris
499,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 499,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Se innholdsfortegnelsen

Verket er et resultat av et samarbeid mellom religionshistorikere, arkeologer og kulturhistorikere. De ulike delene av boka er ikke harmonisert, for noe av hensikten er nettopp å tydeliggjøre at det finnes flere synsvinkler på viktige epoker i vår historie.

Brudd og fornyelse
Brytningstider er spesielt viktige for å forstå religionens betydning i kulturen, de får derfor særskilt oppmerksomhet i boka. Både overgangen fra det norrøne trossamfunnet til den kristne kirkestaten og overgangen fra en homogen kristenhet til dagens pluralistiske og sekulariserte samfunn blir spennende lesning, og forteller mye om den generelle samfunnsutviklingen.

Viktig korrektiv
Både norrøn mytologi, kristendom og andre religioner har vært med på å skape symboler, tenkemåter og ritualer som har preget folk i Norge i mer enn tusen år. Norges religionshistorie gir dermed et viktig korrektiv til oppfatningen om at det skulle finnes noen entydig "religiøs kulturarv" i dagens Norge.


Tittel: Norges religionshistorie
Forfatter: Arne B Amundsen (red.)
Forlag: Universitetsforlaget
Innbundet: 490 sider
Delvis illustrert

Fakta