Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Religion i moderne samfunn

Mangt er sagt om religion i vår tid, ut frå ulike vinklingar. Temaet i denne boka er «religion i moderne samfunn», og vinklinga er modernitetsteoretiske, i eit vitskapsfilo.sofiske perspektiv. Første kapittel handlar om forholdet mellom vitskap og religion, i eit vitskaps teoretisk perspektiv. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Mangt er sagt om religion i vår tid, ut frå ulike vinklingar. Temaet i denne boka er «religion i moderne samfunn», og vinklinga er modernitetsteoretiske, i eit vitskapsfilo.sofiske perspektiv. Første kapittel handlar om forholdet mellom vitskap og religion, i eit vitskaps teoretisk perspektiv. Andre kapittel handlar om religion og ytringsfridom, slik det ter seg i moderne rettsstatar. Tredje kapittel handlar om religion og religionspolitikk i moderne og generøse velferdsstatar. Fjerde og siste kapittel drøftar eit par aktuelle bidrag i diskusjonen om religion i moderne samfunn, nemleg Jürgen Habermas' bokverk frå 2019 og ei bok om islam av den tyrkisk.amerikanske samfunnsvitaren Ahmet T. Kuru.

Gunnar Skirbekk er ein velkjend filosof. I denne boka skriv han om nokre av dei mest omdiskuterte tema her i landet i dei siste åra.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
222
ISBN
9788282655934
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
20 x 13 cm
Serie
Dreyer perspektiv 18

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Religion i moderne samfunn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666
Ny!

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 50,-

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 40,-

Logg inn

Handlekurv