Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Finansforetaksloven

lov 10. april 2015 nr. 17 om finansforetak og finanskonsern : lovkommentar

Finansforetaksloven ble vedtatt 10. april 2015 og trådte i kraft 1. januar 2016. Loven inneholder det offentligrettslige rammeverket for reguleringen av finansforetak, finanskonsern og samarbeidende grupper, og er en samordning og modernisering av den tidligere institusjonsspesifikke lovgivningen på finansmarkedsområdet. Les mer

2529,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Finansforetaksloven ble vedtatt 10. april 2015 og trådte i kraft 1. januar 2016. Loven inneholder det offentligrettslige rammeverket for reguleringen av finansforetak, finanskonsern og samarbeidende grupper, og er en samordning og modernisering av den tidligere institusjonsspesifikke lovgivningen på finansmarkedsområdet. Loven har blant annet regler om konsesjon, foretaksrettslige regler, virksomhetsregler, kapital- og soliditetskrav, regler om sikringsordninger for bank og forsikring samt om krisehåndtering og offentlig administrasjon av finansforetak.

Loven gjennomfører en rekke EØS-relevante direktiver på finansmarkedsområdet, og det er gitt utfyllende bestemmelser til loven i forskrifter og i EU-forordninger som er gjort gjeldende direkte som norsk forskrift. Hver enkelt bestemmelse i loven er kommentert, og bestemmelser i forskrifter og forordninger er også i stor utstrekning omtalt der det er relevant. Kommentaren til alle kapitlene og mange av paragrafene inneholder også en generell innledning som setter lovbestemmelsene inn i en bredere rettslig sammenheng.

Boken er skrevet med tanke på jurister, advokater og andre som arbeider i eller med finansforetak og med finansregulatoriske spørsmål. Den vil også kunne være nyttig for domstoler og offentlig forvaltning.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
1313
ISBN
9788215035741
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
25 x 18 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

De som kjøpte denne kjøpte også:

EØS-rett

Halvard Haukeland Fredriksen
Innbundet 
739,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv