Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Offentleglova

lov 19. mai 2006 nr. 16 om rett til innsyn i dokument i offentleg verksemd : lovkommentar

Enhver har rett til innsyn i forvaltningens dokumenter. I denne boken går forfatterne grundig igjennom offentleglovas bestemmelser, blant annet i lys av en rekke uttalelser fra Justisdepartementets lovavdeling og Sivilombudsmannen. Les mer

1659,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Enhver har rett til innsyn i forvaltningens dokumenter. I denne boken går forfatterne grundig igjennom offentleglovas bestemmelser, blant annet i lys av en rekke uttalelser fra Justisdepartementets lovavdeling og Sivilombudsmannen.
Det er lagt vekt på å bruke eksempler i teksten og å drøfte forholdet mellom ulike bestemmelser. Bestemmelsene i offentlegforskrifta er utførlig behandlet. Boken inneholder i tillegg drøftelser av reglene om dokumentoffentlighet etter Grunnloven og Den europeiske menneskerettskonvensjon. Boken behandler også forholdet mellom offentleglova og personopplysningsloven, reglene om taushetsplikt i forvaltningsloven og kravene til journalføring etter arkivforskriften.

Lovkommentaren vil være et nyttig hjelpemiddel for alle som har behov for å sette seg inn i offentleglovas bestemmelser, som advokater, jurister, saksbehandlere i forvaltningen eller journalister.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
482
ISBN
9788215026923
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Offentleglova
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Offentleglova:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv