Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Rett, samfunn og demokrati

innledning til juss-studiet

Rett, samfunn og demokrati gir en første innføring i juridisk tenkemåte og metode, og i samspillet mellom juss og samfunn.
Leveringstid 2-3 uker (Print-on-Demand).

Et bærende synspunkt i boken er at hvis vi skal kunne tilegne oss og beherske rettsregler og juridisk metode fullt ut, må vi forstå hvordan retten skapes, utvikler seg og virker i samfunnet. Les mer

819,-
Sendes innen 1 virkedag
Rett, samfunn og demokrati gir en første innføring i juridisk tenkemåte og metode, og i samspillet mellom juss og samfunn.
Leveringstid 2-3 uker (Print-on-Demand).

Et bærende synspunkt i boken er at hvis vi skal kunne tilegne oss og beherske rettsregler og juridisk metode fullt ut, må vi forstå hvordan retten skapes, utvikler seg og virker i samfunnet. Sentralt i denne sammenhengen er de forventningene samfunnet har til rettens innhold og virkemåte, og hvordan slike forventninger styrer rettsanvendelsen. Disse forventningene sammenfattes som krav til rettens legitimitet, og er utgangspunktet for beskrivelsen av den juridiske metodelære.

Boken er skrevet som en begynnerbok til juss-studiet, og krever ikke forkunnskaper om juss eller vitenskapsfilosofi. Den skal leses som en oversikt og en introduksjon til de temaene som tas opp, ikke som en eksamensrettet fremstilling av de enkeltspørsmålene som omtales.

Formålet med boken er å gi et oversiktsbilde av den juridiske virkeligheten og arbeidsmåten. Den kan tjene som et fruktbart utgangspunkt og en god referanseramme for videre studier av jussen eller den samfunnsmessige virkeligheten jussen virker i. Den vil også kunne brukes i andre studier som tar opp spørsmål om juridiske institusjoner og rettsreglers virkemåte i samfunnet. Samtidig inneholder boken nye synspunkter og perspektiver på retten og på juridisk metode som vil være av nytte og interesse også for mer viderekomne juridiske studenter.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
493
ISBN
9788205310414
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Rett, samfunn og demokrati
Format
24 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rett, samfunn og demokrati:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Konkurs

Mads Henry Andenæs
Innbundet 
600,-
 
Macbeth
169,-

Macbeth

Jo Nesbø
Innbundet 
169,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv