Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

1917 Petrograd

fanget i den russiske revolusjonen

«... spennande fortalt og med mykje dramatikk.»

Bergens Tidende

Helen Rappaports mesterlige beretning om utbruddet av den russiske revolusjon, fortalt gjennom øyenvitneskildringer fra utenlandske aktører som var tett på hendelsene.

Mellom den første revolusjonen i februar 1917 og Lenins bolsjevik-kupp i oktober samme år var Petrograd (tidligere St. Les mer

239,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 239,-
Helen Rappaports mesterlige beretning om utbruddet av den russiske revolusjon, fortalt gjennom øyenvitneskildringer fra utenlandske aktører som var tett på hendelsene.

Mellom den første revolusjonen i februar 1917 og Lenins bolsjevik-kupp i oktober samme år var Petrograd (tidligere St. Petersburg) i opprør. Midt i dramaet befant det seg en stor og sammensatt gruppe utlendinger - diplomater, journalister, forretningsmenn, bankierer, guvernanter, frivillige sykepleiere og selskapsløver i utlendighet. Mange skrev dagbok og sendte brev hjem - blant dem en engelsk sykepleier som hadde overlevd «Titanic» og den amerikanske ambassadørens svarte kammertjener.
Helen Rappaport baserer fortellingen på dette svært rike materialet, hvorav mye aldri før har vært publisert. Det bringer oss rett inn i de blodige hendelsene, der vi ser, føler og hører revolusjonen slik den artet seg for de som var til stede.
Den russiske revolusjonen har 100-årsmarkering i 2017. En bok for alle med interesse for historie og internasjonale samfunnsspørsmål.
«En fengslende, levende og grundig dokumentert krønike om den russiske revolusjonen.»
Simon Sebag Montefiore
" ...spennande fortalt og med mykje dramatikk" Tom Hetland, Bergens Tidende

Medlemsvurdering:
Ved å bruke øyevitneskildringer fra journalister og andre som var til stede i Petrograd da den russiske revolusjonen brøt ut i februar 1917 gir forfatteren oss som leser følelsen av å se, lukte og høre de voldsomme hendelsene, raseriet og hatet som sydet i det undertrykte russiske folket. Nytt kildemateriale vekker historien til live på boksidene. Og vi blir minnet om at et folks kraft aldri skal undervurderes.

Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205501959
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Caught in the revolution : Petrograd 1917

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... spennande fortalt og med mykje dramatikk.»

Tom Hetland, Bergens Tidende

«Denne boken er begavet historieskriving ... et dypdykk i både kjente og mer ukjente kilder - alt i en billedrik kontrastering man sjelden ser maken til.»

Johan O. Jensen, Adresseavisen

«Forfatteren har komponert en velsmurt fortelling av et stort materiale samlet inn fra et bredt tilfang av kilder ...»

Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

«Fra før av er det gitt ut bøker fra revolusjonen som kunne ha fylt et lite bibliotek alene. Likevel makter den engelske forfatteren Helen Rappaport å finne en ny, original og spennende innfallsvinkel.»

Trond Blikø, Trønder-Avisa

«Helen Rappaport gjør den russiske revolusjonen levende og sanselig (...) Om det bare skulle utkomme én bok på norsk om den russiske revolusjonen i år, er 1917 Petrograd imidlertid et utmerket valg.»

Erika Fatland, Aftenposten

«2017 er i gang - og det er altså året for 100-årsmarkeringen til Den russiske revolusjonen. Dette er bare den første av en rekke bøker som kommer i den anledning, men kanskje også en av de beste og mest grundige?»

Camilla Norli, Ukens boktips, VG

«1917 Petrograd forteller om et dramatisk, vondt og vanskelig år. Etterpå ble det verre.»

Bjarte Botnen, Vårt Land

Kunders vurdering

G
Gerd Løkke – 10.08.2018

– Petrograd

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 28.03.2017

– Ved å bruke øyevitneskildringer fra journalister og andre som var til stede i Petrograd da den russiske revolusjonen brøt ut i februar 1917 gir forfatteren oss som leser følelsen av å se, lukte og høre de voldsomme hendelsene, raseriet og hatet som sydet i det undertrykte russiske folket. Nytt kildemateriale vekker historien til live på boksidene. Og vi blir minnet om at et folks kraft aldri skal undervurderes.

Oppdag mer

Bøker som ligner på 1917 Petrograd:

Se flere

Logg inn

Handlekurv