Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vendepunktet

den katolske kirkes forhold til jødene før og etter Det annet Vatikankonsil

«Hva var det med jødene?»
«Det husker jeg ikke, men noe var det!»

Denne lille dialogen kamuflerer en viktig del av kirkehistorien. Den representerer århundrer med undertrykkelse og overgrep fra kirkens side overfor en irriterende motstander som den ikke helt klarte å riste av seg. Les mer

369,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
«Hva var det med jødene?»
«Det husker jeg ikke, men noe var det!»

Denne lille dialogen kamuflerer en viktig del av kirkehistorien. Den representerer århundrer med undertrykkelse og overgrep fra kirkens side overfor en irriterende motstander som den ikke helt klarte å riste av seg. Årsaken var enkel. Kristendommen hadde sine røtter i jødedommen, men jødene nektet å tro på de kristnes Gud, de hadde til og med drept ham. Dette argumentet gjorde jødene til syndebukker for ulike politiske og sosiale konflikter rundt om i Europa, særlig i økonomiske nedgangstider. Det kulminerte i den tyske nazismens uhyggelige eksperiment Holocaust, forsøket på å utrydde hele den jødiske «rase» for godt (1930-45).

Denne boken viser gjennom omfattende dokumentasjon hvordan Den katolske kirke indirekte bidro til denne tragedien ved å forakte og fornekte sitt jødiske trosgrunnlag og bekjempe jødisk liv og tro gjennom århundrer, men viser også vendepunktet i denne relasjonen. Det ble påvirket både av Holocaust og opprettelsen av staten Israel i 1948, men det avgjørende punktet var en revisjon av kirkens forhold til jøder og jødedom under Det annet Vatikankonsil. I 1965 erklærte konsilet i dokumentet Nostra aetate at kirkens tro har sin begynnelse hos patriarkene, Moses og profetene, at alle kristne er Abrahams barn ifølge troen, og at kirkens frelse er forutsagt i det utvalgte folks (jødenes) vandring ut av trelldommens land. Dette dokumentet ble vedtatt av konsilet med overveldende flertall. Boken presenterer videre den radikale endringen i forholdet både fra kristen og jødisk side fra 1965 til i dag, noe som har forandret begge parters gjensidige holdning «fra fiender til brødre».

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen / Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
334
ISBN
9788256024117
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
22 x 14 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vendepunktet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Morovers
149,-

Morovers

André Bjerke
Innbundet 
149,- 349,-
 
Bibelen
Ny!

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
655,- 749,-
 
Norge
Ny!

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
393,- 449,-

Rebell

Pénélope Bagieu
Innbundet 
272,- 299,-
 
Rebell
169,-

Rebell

Pénélope Bagieu
Innbundet 
169,- 299,-
 
Havgapet
149,-

Havgapet

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
149,- 249,-
 

SPQR

Mary Beard
Paperback 
174,-
 

Ida

Jørn H. Hurum
Innbundet 
299,- 329,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv