Inger Merete Hobbelstad: Krigen om Troja
Krigen om Troja - Inger Merete Hobbelstad

Krigen om Troja

guder og helter fra de greske mytene

; Stella East (Illustratør)

«Den som er en venn av visdom, er også en venn av myter.»

Nå kan du lese den ultimate historien om krig, ære og kjærlighet friskt og levende gjenfortalt av Inger Merete Hobbelstad.

Les mer
Klassiker
Illustrert
Fortid
Godstol-bok
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Runhild Skjølaas, redaktør

En trojansk hest av en bok

Nå kan du lese den ultimate historien om krig, ære og kjærlighet friskt og levende gjenfortalt av Inger Merete Hobbelstad.

Den som er venn av visdom, er også en venn av myter, skal Aristoteles ha sagt. Gjennom mytene overleveres kunnskap forkledt som gode fortellinger. De binder sammen fortid, nåtid og fremtid. Ordet myte stammer fra det greske 'mythos', som betyr 'fortelling'.

Den ultimate historien
Vi møter skikkelser og begrep fra antikkens myter nesten daglig, de er rundt oss i språket og i bøker, spill og filmer. Men ingenting er som originalene. Krigen om Troja er den ultimate historien om krig, ære og kjærlighet, nydelig gjenfortalt av Inger Merete Hobbelstad.

Den skjønne helena
Det er bare å la seg forføre av prinsesse Helenas overveldende skjønnhet, riste på hodet av prins Paris som glemte det gode rådet han fikk om å ikke forsyne seg for grådig av det gudene gir dem. For når han lar seg lure av de vakre gudinnene, fordi han er helt forgapt i Helena og ikke kan motstå fristelsen til å få henne, går hans søsters spådom om krig og død i oppfyllelse. Trojakrigen er i gang.

Listige, dristige planer
Vi blir med inn i de kongelige gemakker, både i Troja og Sparta. Vi følger Odyssevs – han som brukte ti år på veien hjem i eposet Odyseen – som på grunn av et gammelt løfte må stille opp sammen med alle de andre greske kongene og hjelpe kongen av Sparta å hevne at Paris har dratt avgårde med både dronningen og verdisakene hans. Odyssevs var også mesterhjernen bak 'den trojanske hest', der soldatene lurte seg inn bak Trojas murer skjult i en diger trehest. Planen var dristig, men fungerte – og hvordan det hele gikk til kan du lese i boka.

Levendegjør heltene
Inger Merete Hobbelstad puster liv og glød inn i de dramatiske fortellingene fra det gamle Hellas, og inviterer de mytologiske heltene og heltinnene til på nytt å bli en stor leseopplevelse. Boka er som en trojansk hest inn i vår samtidsorienterte hverdag, full av dramatikk, dumhet og klokskap – ikke så ulikt vår egen tid.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: J.M. Stenersens forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 295
ISBN: 9788272017711
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8204764
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger