Når det koker
«Drømmeboka for alle som følger Ramsey eller Hellstrøm på TV. Bill Buford er britisk journalist i særklasse, og her skriver han om hva som skjedde da han kastet seg ut som assistent og komfyrslave i matbransjen, fra Manhattans gourmetbelte til Toscanas Høysletter. En ellevill historie fra kjøkkengulvet.» Fredrik Wandrup, Dagbladet»
Når det koker er en innsiktsfull, morsom og uhyre velskrevet beretning om en glad amatørs heroiske kamp for å overleve som kjøkkenslave i den berømte gourmetrestauranten Babbo på Manhattan. Bill Bufords kulinariske dannelsesreise bringer ham etter hvert til Toscana hvor han blant arbeider med hjemmelaget pasta og lærer å slakte okser og griser av den legendariske slakteren Dario Cecchini. Les mer
379,- Spar: 34,-
Detaljer
- Forlag
- Font
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Norsk Bokmål
- Sider
- 345
- ISBN
- 9788281690417
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2009
- Originaltittel
- Heat
- Format
- 22 x 15 cm
Anmeldelser
«Drømmeboka for alle som følger Ramsey eller Hellstrøm på TV. Bill Buford er britisk journalist i særklasse, og her skriver han om hva som skjedde da han kastet seg ut som assistent og komfyrslave i matbransjen, fra Manhattans gourmetbelte til Toscanas Høysletter. En ellevill historie fra kjøkkengulvet.» Fredrik Wandrup, Dagbladet»
"En blendende og morsom beretning om to praktfullt vanvittige år." The Guardian
"Når det koker er et overdådig måltid." The New York Times
"Bill Bufords bok er mettende og meget smaksrik, og som litterær reportasje fortjener den all ros." Aftonbladet
"Et kulinarisk festfyrverkeri av en bok" Det gode liv
"... nærgående og samtidig reflekterende, både reportasjemessig og full av Bufords litterære mysing i 500 år gamle italienske kokeboktekster. Han skriver svært kunnskapsrikt og svært godt." Torgrim Eggen, Klassekampen
"En herlig velskrevet og ikke minst morsom bok om hvordan det går når en amatørkokk forviller seg ut på et proffkjøkken. " Lise Finckenhagen, VG
"Bufords velskrevne «selvbiografi» er en underholdende smugkikk inn i den virkelige kokkeverdenen. Ikke helt ulikt Anthony Bourdains «Kokkejævler», men uten arrogansen." Moss Avis
"Fantastisk kulinarisk skrivekunst." Publishers Weekly