Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Med ryggen mot verden - fremdeles

portretter fra Serbia

"... det, der gør bogen så god, er forfatterens usædvanlige evne til at gøre mennesker levende for læseren."

Information

Når er en fortelling over?


Noen historier har ingen slutt, bare en fortsettelse. Som i denne boken. Menneskene jeg møtte i Serbia rundt årtusenskiftet fortsatte å leve i meg etter at jeg forlot landet. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Når er en fortelling over?


Noen historier har ingen slutt, bare en fortsettelse. Som i denne boken. Menneskene jeg møtte i Serbia rundt årtusenskiftet fortsatte å leve i meg etter at jeg forlot landet. De har trukket meg tilbake flere ganger.


Dette er deres fortsettelse.


En av dem forbereder seg på å dø, en annen har mistet sin beste venn, en tredje sitter i fengsel, en fjerde prøver å skrive seg ut av hverdagen. Noen forsøker bare å gå videre.


Anmeldelser:"Hennes portretter av 14 serbere fra ulike miljøer er tilført en ny dimensjon ved at vi nå får følge dem over tid. Forfatteren har holdt kontakten med flere av dem de siste årene, og reiste til Serbia på ny i vår for å gjøre utfyllende intervjuer. Dette nye grepet har skapt en ganske annerledes bok. "

Sten Inge Jørgensen, VG

Les hele anmeldelsen
"Nye og gripende sider av den serbiske historien.".."Evnen til å komme tett på intervjuobjektene er forfatterens styrke."

Anne Schãffer, Bergens Tidende

Les hele anmeldelsen


Pressen om Med ryggen mot verden (2000)


«... en perspektivrik og spennende skildring av et samfunn i forfall og av et folk med dets tragedier, dets apati og dets håp.»

Per Anders Madsen, Aftenposten


«Seierstad har evnen til å komme tett innpå folk, og hun skaper spennende og levende portretter.»

Sten Inge Jørgensen, VG


«Åsne Seierstad har skrevet en glimrende bok. En bok med mening og innhold, en bok som griper, som beretter, som bringer oss ansikt til ansikt med den serbiske, ufattelige tragedien.»

Grete Gaulin, Ny Tid


Åsne Seierstad (f. 1970) er cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene russisk, spansk og idéhistorie. Som krigskorrespondent dekket hun konflikten i Irak (2003) og Afghanistan (2001) for skandinavisk presse og media. Fra 1998 til 2000 jobbet hun i NRK Dagsrevyen, og dekket blant annet krigen i Kosovo i 1999. Hun var korrespondent for Arbeiderbladet i Kina 1997, og i Russland fra 1993 til 1996. Seierstad har tidligere utgitt bøkene Med ryggen mot verden (2000), Bokhandleren i Kabul (2002) og Hundre og én dag (2003).Hun har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser for sitt journalistiske virke og for sine bokutgivelser.


Les også:"Ny Serbia bok - og så USA"

Artikkel Dagbladet, 26.8.04
"Sporet tilbake"

Artikkel Dagsavisen, 26.8.04


"Serberne har et stort behov for å skylde på noen"

Artikkel Aftenposten, 26.8.04

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
279
ISBN
9788202239855
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
21 x 14 cm
Serie
Med ryggen mot verden

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"... det, der gør bogen så god, er forfatterens usædvanlige evne til at gøre mennesker levende for læseren."

Information

"... hun er en blændende fortæller, også når hun lader serberne presentere deres dårlige sag."

Ekstrabladet

"Lærerike og betagende portretter ..."

Knut Hoem, NRK P2

"... berättad med en välutvecklad radar för detaljer."

Dagens Nyheter

Kunders vurdering

-
-Ikorn – 29.04.2006

– I "Med ryggen mot verden - fremdeles" følger Åsne Seierstad opp historiene til de fjorten menneskene hun skrev om i sin debutbok "Med ryggen mot verden". Vi befinner oss i Serbia, og det er fjorten vidt forskjellige personer vi møter. En er gift med en krigsforbryter, en annen kan for første gang leve uten frykt. Vi får vite hvordan situasjonen er for kosovoserbere som ikke får reise tilbake til sitt hjemland. Mange av historiene er triste, men de fleste inneholder likevel håp. Jeg syntes dette var en veldig informativ og spennende bok, og kanskje Seierstads beste. Boka er full av levende historier om virkelige mennesker, og samtidig gir den innsikt i konfliktene i Serbia og blir dermed et samtidshistorisk verk. Hvis du er interessert i politikk og å forstå andre, vil du sannsynligvis like denne boka.

B
BB – 21.05.2005

– Siden denne boken handler om et folk som har og har hatt det vanskelig føles det litt dumt å si at den var kjedelig, men den var faktisk det. Ettersom jeg likte både 101 dag og Bokhandleren i Kabul veldig godt trodde jeg denne også skulle være etter min smak, men ble som sagt skuffet. Skildringene i boka er ganske overfladiske og det er lite rom for følelser. Jeg synes boka var litt for "politisk", men som sagt kan jo dette også være positivt for mange.. Kanskje det var de mange ulike historiene som ga litt lite sammenheng i boka.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Med ryggen mot verden - fremdeles:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv