Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Med ryggen mot verden - fremdeles

portretter fra Serbia

Når er en fortelling over?

Noen historier har ingen slutt, bare en fortsettelse. Som i denne boken. Menneskene jeg møtte i Serbia rundt årtusenskiftet fortsatte å leve i meg etter at jeg forlot landet. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Når er en fortelling over?

Noen historier har ingen slutt, bare en fortsettelse. Som i denne boken. Menneskene jeg møtte i Serbia rundt årtusenskiftet fortsatte å leve i meg etter at jeg forlot landet. De har trukket meg tilbake flere ganger.


Dette er deres fortsettelse.


En av dem forbereder seg på å dø, en annen har mistet sin beste venn, en tredje sitter i fengsel, en fjerde prøver å skrive seg ut av hverdagen. Noen forsøker bare å gå videre.


Åsne Seierstad (f. 1970) er cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene russisk, spansk og idéhistorie. Som krigskorrespondent dekket hun konflikten i Irak (2003) og Afghanistan (2001) for skandinavisk presse og media. Fra 1998 til 2000 jobbet hun i NRK Dagsrevyen, og dekket blant annet krigen i Kosovo i 1999. Hun var korrespondent for Arbeiderbladet i Kina 1997, og i Russland fra 1993 til 1996. Seierstad har tidligere utgitt bøkene Med ryggen mot verden (2000), Bokhandleren i Kabul (2002) og Hundre og én dag (2003).Hun har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser for sitt journalistiske virke og for sine bokutgivelser.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
279
ISBN
9788202240363
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
18 x 11 cm
Serie
Med ryggen mot verden
Cappelens utvalgte billigbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

-
-Ikorn – 29.04.2006

– I "Med ryggen mot verden - fremdeles" følger Åsne Seierstad opp historiene til de fjorten menneskene hun skrev om i sin debutbok "Med ryggen mot verden". Vi befinner oss i Serbia, og det er fjorten vidt forskjellige personer vi møter. En er gift med en krigsforbryter, en annen kan for første gang leve uten frykt. Vi får vite hvordan situasjonen er for kosovoserbere som ikke får reise tilbake til sitt hjemland. Mange av historiene er triste, men de fleste inneholder likevel håp. Jeg syntes dette var en veldig informativ og spennende bok, og kanskje Seierstads beste. Boka er full av levende historier om virkelige mennesker, og samtidig gir den innsikt i konfliktene i Serbia og blir dermed et samtidshistorisk verk. Hvis du er interessert i politikk og å forstå andre, vil du sannsynligvis like denne boka.

B
BB – 21.05.2005

– Siden denne boken handler om et folk som har og har hatt det vanskelig føles det litt dumt å si at den var kjedelig, men den var faktisk det. Ettersom jeg likte både 101 dag og Bokhandleren i Kabul veldig godt trodde jeg denne også skulle være etter min smak, men ble som sagt skuffet. Skildringene i boka er ganske overfladiske og det er lite rom for følelser. Jeg synes boka var litt for "politisk", men som sagt kan jo dette også være positivt for mange.. Kanskje det var de mange ulike historiene som ga litt lite sammenheng i boka.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Med ryggen mot verden - fremdeles:

India

Elisabeth Eide
Innbundet 
249,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lise
Ny!

Lise

Lise Finckenhagen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Handlekurv