Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Putins Russland

"Nå har de skutt Russlands samvittighet," ble det sagt i en av talene ved bisettelsen.Den 7. oktober 2006 ble Anna Politkovskaja drept i heisen på vei opp til sin leilighet i Moskva. Les mer

199,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
"Nå har de skutt Russlands samvittighet," ble det sagt i en av talene ved bisettelsen.Den 7. oktober 2006 ble Anna Politkovskaja drept i heisen på vei opp til sin leilighet i Moskva. Fire skudd fra en ukjent gjerningsmann frarøvet brått Russland en kritisk stemme. Mordet vakte sterke reaksjoner og protester over en hel verden.Kampen for menneskerettigheter går som en rød tråd gjennom hele Politkovskajas journalistiske virke. I denne boken skildrer hun et stalinistisk Russland av i dag der individets rettigheter neglisjeres til fordel for staten, der tsjetsjenere nærmest er rettsløse.


Forventingene til den tidligere KGB-agenten var skyhøye i 1999, men i Putins Russland hevder Politkovskaja at situasjonen til forveksling ligner på overgrepene, korrupsjonen og maktkontrollen som foregikk på Sovjetunionens tid.


Vi får innblikk i sterke enkeltskjebner, for eksempel den tidligere fattige Tanja, som i dag er en suksessrik forretningskvinne og politiker, og ubåtkapteinen som før livnærte seg av å stjele sprit fra båtene, men som nå får fraktet gratis kaviar hjem til seg. Begge er vinnere i et system som favoriserer lovløsheten.


Gjennom møter med forskjellige mennesker belyser Politkovskaja Putins Russland fra flere sider, og hevder at presidentens image overfor Vesten - med økonomisk liberalisme og demokrati - er et spill for galleriet.


Forord av Aage Borchgrevink, forfatter og rådgiver i Den norske Helsingforskomité


"Anna Politkovskaja er vår tids helt. Den modigste blant oss. Den skarpeste blant oss. Uten henne er Russland et mørkere sted."

Åsne Seierstad, forfatter og journalist


Les artikkel i Dagbladet

Medlemsvurdering:
Deprimerende, sjokkerende og ikke minst godt journalistisk arbeid gjør boka til et must for alle som vil stikke hodet litt lenger inn i Russland det vi vanligvis får lov til. Boka er relativt lettlest og de 351 sidene man leser seg gjennom virker mer som 151. Politkovskaja beskriver flere forskjellige enkeltskjebner hun har kommet nært innpå i sitt modige journalistarbeid, være seg personer i militæret, mafiaen og hverdagslivet i Russland. Hun gir mye plass til det rasistiske folkemordet i Tsjetsjenia og følgende av dette, og viser oss hvordan de russiske myndigheten har klart å holde mye av elendigheten skjult. Boken, som en viktig samfunnskildring, fikk ikke mindre effekt etter drapet på Anna Politkovskaja, som ble begått rett utenfor hennes leilighet ikke lenge etter boken ble publisert.

Stian

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
351
ISBN
9788202269296
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Originaltittel
Putin's Russia
Format
18 x 11 cm
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Kunders vurdering

S
Stian – 12.06.2008

– Deprimerende, sjokkerende og ikke minst godt journalistisk arbeid gjør boka til et must for alle som vil stikke hodet litt lenger inn i Russland det vi vanligvis får lov til. Boka er relativt lettlest og de 351 sidene man leser seg gjennom virker mer som 151. Politkovskaja beskriver flere forskjellige enkeltskjebner hun har kommet nært innpå i sitt modige journalistarbeid, være seg personer i militæret, mafiaen og hverdagslivet i Russland. Hun gir mye plass til det rasistiske folkemordet i Tsjetsjenia og følgende av dette, og viser oss hvordan de russiske myndigheten har klart å holde mye av elendigheten skjult. Boken, som en viktig samfunnskildring, fikk ikke mindre effekt etter drapet på Anna Politkovskaja, som ble begått rett utenfor hennes leilighet ikke lenge etter boken ble publisert.

M
Morgianna – 16.01.2007

– Anna Politkovskaja sa i denne boken at hennes utgangspunkt er å være en vanlig, russisk borger som har opplevd Sovjettiden og ikke vil dit igjen. Dette er bokens styrke, at hun skriver om kompliserte forhold på en klar og tydelig måte, og i et språk som er enkelt å forstå. Noen ganger savner jeg en mer "vitenskapelig" forankring, da noen av tingene hun forteller om høres for grusomme ut til å kunne være sant, men det er vel nettopp det som er poenget med denne boken, at man ikke kan tenke seg hvor ille tilstanden i Russland er på ulike områder. Et felt Politkovskaja retter fokus mot er Tjetsjenia-krigen, både hvordan de russiske soldatenes kår er, hvordan krigen inngår i Putins maktspill og hvordan tjetsjenere i Russland blir grovt diskriminert. Videre er hun opptatt av rettssikkerthet og korrupsjon i Russland, og ikke minst mafia-tendenser som gjør seg gjeldende. Med Politkovskajas tragiske død som bakteppe er boken sterk lesning, og det står respekt av denne fryktløse kvinnens arbeid. Det er sterkt å lese en bok som er skrevet med livet som innsats.

K
Kurt – 19.10.2006

– Så har det "endelig" skjedd - etter flere mislykkede drapsforsøk, ble Anna Politkovskaja skutt og drept i høst. Etter alt å dømme var det Putin selv som stod bak; Russland har ikke akkurat fått noen høyere toleransegrense for kritiske journalister etter at "demokratiet" (i STORE gåseøyne) kom til Russland. I denne boka får du vite hvorfor hun var så farlig - og fortsatt ER det, så lenge folk leser boka og blir klar over hvilke grufulle tilstander det er i Russland anno 2006. Tortur av tsjetsjenske fanger, korrupsjon, lovløse tilstander, null respekt for enkeltmennesker, Staten går alltid foran menneskene, helt hinsides tilstander i militæret... Forfatteren møter mange mennesker, som forteller sine sterke historier. Hun er på mange måter russernes Åsne Seierstad. Etter å ha lest denne boka vil du få et helt annet syn på Russland, et av verdens mektigste - og farligste - land. Et skremmende, men riktig bilde av en nasjon med venusansikt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Putins Russland:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr
Ny!

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Handlekurv