Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kvalitativ metode

en innføring med fokus på fenomenologi, etnografi og kasusstudier

For alle studenter på høgskoler og universiteter som skal lære om kvalitativ metode. Ny utgave oppdatert på etiske perspektiver i forskning.
Mennesker lever og handler i komplekse sosiale fellesskap. Les mer

569,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
For alle studenter på høgskoler og universiteter som skal lære om kvalitativ metode. Ny utgave oppdatert på etiske perspektiver i forskning.
Mennesker lever og handler i komplekse sosiale fellesskap. Ved første møte med forskningsfeltet kan det være vanskelig å se hva som egentlig foregår. Ved hjelp av forskningsmetoder får forskerblikket det fokus som løfter fram handlinger og hendelser slik at vi kan forstå dem. Kvalitativ metode er en måte å studere menneskelige prosesser på.

"Kvalitativ metode" er både en teoretisk og praktisk bok. Her presenteres tre kvalitative tilnærminger som er mye brukt: fenomenologi, etnografi og kasusstudier. Boken introduserer det teoretiske grunnlaget for disse metodene og viser gjennom fruktbare eksempler hvordan forskningen kan gjennomføres i praksis: Hvordan data samles inn og analyseres og hvilke etiske problemstillinger forskeren kan støte på. Leserne finner konkrete og gode råd til hvordan intervju og observasjon kan gjennomføres og til hvordan en kvalitativ studie kan kvalitetssikres og presenteres skriftlig.

Eksemplene er hentet fra klasseromsforskning, men forskere på andre felt vil ha like stort utbytte av boken.

"Kvalitativ metode" er skrevet både for de ferske høgskole- og universitetsstudentene som skal introduseres for kvalitativ metode, og for mastergrad- og phd-studentene som skal i gang med sine første større forskningsprosjekter.

Boken har bidrag fra tidligere universitetslektor Tove Pettersson og førsteamanuensis Soilikki Vettenranta, ved Pedagogisk institutt, NTNU.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
242
ISBN
9788215016948
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Kvalitativ metode
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kvalitativ metode:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Kokain

Pascal Engman
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv