Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Utfordringer for norsk planlegging

kunnskap, bærekraft, demokrati

Planlegging er igjen blitt et viktig redskap for samfunnsutvikling, men med et annet innhold og andre metoder enn tidligere. Den nye planloven har introdusert begreper som «planstrategi» og «nasjonale forventninger», og representerer en styringsoptimisme som står i sterk kontrast til de siste tiårenes lavkonjunktur for plantenking. Les mer

629,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Planlegging er igjen blitt et viktig redskap for samfunnsutvikling, men med et annet innhold og andre metoder enn tidligere. Den nye planloven har introdusert begreper som «planstrategi» og «nasjonale forventninger», og representerer en styringsoptimisme som står i sterk kontrast til de siste tiårenes lavkonjunktur for plantenking. I boka gir forfattere fra sentrale planfaglige forskningsmiljøer en oversikt over de utfordringer dagens planlegging står overfor. Ikke minst dreier dette seg om klima og miljø, private utbyggingsstrategier, nye krav til demokratisk medvirkning og forholdet mellom kommune og stat.

Planlegging skal i dag innfri forventninger om demokratiske prosesser, men også bidra til å forme framtidas bærekraftige byer, kommunesamfunn og regioner. Dette er problemstillinger som krever fortrolighet med nye teoretiske tilnærminger, og i boka blir innsikter fra den internasjonale plandebatten diskutert i forhold til en norsk kontekst.

Utfordringer for norsk planlegging gir en grunnleggende, helhetlig og oppdatert innføring i det norske plansystemet. Det er lagt vekt på å se teori og praksis i sammenheng og bryte ned det tradisjonelle skillet mellom samfunnsplanlegging og fysisk planlegging.

Boka er rettet mot bachelor- og masterstudenter - samt folkevalgte og planleggere i kommuner, fylker og byregioner.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm høyskoleforl.
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål Norsk Nynorsk
Sider
334
ISBN
9788276349016
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Utfordringer for norsk planlegging:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-

1984

George Orwell
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv