Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Damer i regn

70 sanger på norsk ved Jan Erik Vold

En norsk klassiker fra 1977 med 70 av Bob Dylans sanger gjendiktet av Jan Erik Vold. Et mestermøte mellom to av samtidens sterkeste poeter!

Nyutgivelsen er utstyrt med et nyskrevet etterord av Nils-Øivind Haagensen og en notis av Jan Erik Vold. Les mer

249,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
En norsk klassiker fra 1977 med 70 av Bob Dylans sanger gjendiktet av Jan Erik Vold. Et mestermøte mellom to av samtidens sterkeste poeter!

Nyutgivelsen er utstyrt med et nyskrevet etterord av Nils-Øivind Haagensen og en notis av Jan Erik Vold.

Dette bør være et soleklart must for nye så vel som gamle dylanologer og ivrige lesere av Jan Erik Volds forfatterskap. Boka representerer et mestermøte mellom to av samtidens sterkeste poeter, og viser hva som kan skje når en stemme møter en annen.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål Engelsk Flerspråklig
Sider
140
ISBN
9788202392444
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
25 x 19 cm

Kunders vurdering

K
Kristine – 05.04.2007

– Dette er en samling med Bob Dylans tekster tolket på norsk av Jan Erik Vold. Dette er to av mine favorittpoeter, hvis en kan tillate seg å kalle dem det. Jeg kjøpte denne boka i håp om å få både i pose og sekk, av hele to storslagne diktere. Jeg fikk for så vidt det, men mine usedvanlig, og kanskje litt for store forventninger ble ikke tilfresstilt. En positiv overraskelse var derimot et alternativt utvalg av tekster. Den samlede opplevelsen ble dessverre ikke det helt store. Ideen var nok bedre enn resultatet ¿ det ble ikke verken den enes eller den andres personlighet igjen i oversettelsene.

S
Simenq – 09.11.2006

– Det er en kjent sak at Bob Dylan har tekster som få andre, men det er nå også slik at tekstene hans funker best på originalspråket. Men allikvel er det morsomt å lese dem på norsk og. Det er vel litt lettere å forså endel... Slik som Dylan er også Jan Erik Vold flink med ord, og det blir bra, men det har noe med det å gjøre at jeg kjenner de originale tekstene og liker dem. Det blir liksom som å lese filmmanus oversatt; det blir ikke det samme. Men hvis du ikke forventer dette, er denne boka rett og slett konge. Det er en fin måte å bli kjent med Dylan på hvis du ikke er så god i engelsk, og morsomt å lese hvis du er fan av Dylans eldre sanger.

K
Kurt – 08.09.2005

– Jan Erik Volds kultbok fra 1977 er endelig ute igjen, etter at den har vært umulig å oppdrive i flere år. Her gjendikter Vold et utvalg Dylan-sanger fra begynnelsen av 60-tallet og låter som 'It ain't me, babe' og 'On the road again' til senere låter som 'Tonight I'll be staying here with you' og 'If dogs run free'. Vold tar seg en del friheter her, og det er like mye Volds som Dylans litterære stemme som trenger igjennom i disse gjendiktningene, hvor Briskeby og trikken erstatter Memphis og Dylans 'train'. Interessant lesning for mange Dylan-fans, sikkert, men jeg foretrekker å lese Dylan på engelsk (og heldigvis får du originalene sammen med gjendiktningene her, noe som gir rom for å sammenligne dem med hverandre). Boka har en del bilder av Dylan sjøl også, så det er en ganske fin bok å bla i.
Men som sagt: Dette er en bok som for så vidt har like stor interesse for tilhengere av Volds lyrikk som Dylans.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Damer i regn:

Lalala

Vamp (musikkgruppe)
Innbundet 
181,- 199,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 
Naturleg
249,-

Naturleg

Margit Dale
Innbundet 
249,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv