Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Batterier, mobiltelefoner, dalmatinere og vannmeloner

statistikk for mellomtrinne

Tilrettelagt og utviklet for norsk av Tore Heggem og Kjærand Iversen med utgangspunkt i Catherine Twomey Fosnot 2019, Batteries, Cell Phones, Dalmatians, and Pumpkin Growth: Data Representation and Analysis. Les mer

329,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Tilrettelagt og utviklet for norsk av Tore Heggem og Kjærand Iversen med utgangspunkt i Catherine Twomey Fosnot 2019, Batteries, Cell Phones, Dalmatians, and Pumpkin Growth: Data Representation and Analysis.
Dette ressursheftet har fokus på arbeid med utforskende undervisning i statistikk. Elevene lærer om datarepresentasjoner, statistisk analyse, brøk og desimaltall knyttet til praktiske problemstillinger og ulike kontekster. Innledningsvis møter de problemstillingen: Hvilket batterimerke lønner det seg å kjøpe, dersom det legges vekt på levetid og pålitelighet? Med utgangspunkt i data fra tester av to batterimerker, skal de finne måter å representere dataene på, analysere framstillingene og finne svar. De møter nye kontekster, de lærer å studere diagrammer og å gjennomføre statistiske analyser.
Problematikk omkring «juks» i framstilling av data aktualiseres når de undersøker salgstall for mobiltelefoner. Arbeid med data fra elev-vurdering av bøker gir innsikt i gjennomsnitt. Vekstprosesser knyttes til en historie om bonden som dyrker vannmeloner og trenger hjelp til å framstille og tolke vekstkurver. Heftet beskriver undervisning over ti økter, med forslag til hvordan en kan organisere undervisningen og eksempler på elevproduksjoner og klassesamtaler. Det inneholder oversikt over læringsmål og statistiske begreper, er rettet inn mot grunnskolens mellomtrinn, men er også aktuelt for ungdomstrinnet.
Dette er et ressurshefte for lærere og lærerstudenter på GLU 1.-7. og GLU 5.-10.

Detaljer

Forlag
Caspar forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
95
ISBN
9788293598169
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Batteries, cell phones, dalmatians, and pumpkin growth
Format
30 x 21 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Batterier, mobiltelefoner, dalmatinere og vannmeloner:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv