Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sannsynlighetsregning og statistikk

for høyere utdanning

Sannsynlighetsregning og statistikk for høyere utdanning viser på en pedagogisk måte hvordan sannsynlighetsregning og statistiske metoder kan anvendes innenfor en rekke ulike fagdisipliner. Det gis en bred innføring i teorien for diskrete og kontinuerlige sannsynlighetsfordelinger, og det forklares nøye hvordan denne kunnskapen brukes, blant annet innenfor hypotesetesting og beregning av konfidensintervaller. Les mer

839,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Sannsynlighetsregning og statistikk for høyere utdanning viser på en pedagogisk måte hvordan sannsynlighetsregning og statistiske metoder kan anvendes innenfor en rekke ulike fagdisipliner. Det gis en bred innføring i teorien for diskrete og kontinuerlige sannsynlighetsfordelinger, og det forklares nøye hvordan denne kunnskapen brukes, blant annet innenfor hypotesetesting og beregning av konfidensintervaller.
Forfatterne presenterer et bredt utvalg av eksempler som er regnet ut til minste detalj. Sammen med et rikholdig antall øvingsoppgaver, flere av dem eksamensoppgaver, bidrar dette sterkt til at leseren bygger opp en god forståelse for faget.
Digitale hjelpemidler er viktige støtteverktøy. Derfor er det innenfor de fleste emnene i boken eksempler og tips på hvordan blant annet Excel og kalkulator kan anvendes i forbindelse med statistiske problemstillinger. Disse finnes på bokens nettressurs, klikk på knappen "Digital ressurs" til venstre.
Mange tips er også i videoformat. På nettressursen ligger også fullstendige løsningsforslag på bokens mange «test deg selv» oppgaver, i tillegg til masse annet relevant fagstoff.
Totalt sett er omfanget av boken noe større enn det som er pensum ved de fleste utdanningene. Dette er med på å gi fagansvarlig større spillerom med hensyn til emnevalg.
Sannsynlighetsregning og statistikk for høyere utdanning er tilpasset metodekurset for bachelorutdanning i økonomi og ingeniørfag, lærerutdanning, samt brukerkurs i statistikk for universitetene. Boken egner seg også meget godt til selvstudium.
Ørjan Kristensen er førstelektor i matematikk og statistikk ved UiT Norges arktiske universitet. Kristensen er utdannet sivilingeniør i fysikk fra UiT Norges arktiske universitet og innehar også graden cand. merc. i bedriftsøkonomisk analyse fra Norges Handelshøyskole.
Arild Wikan er professor i anvendt matematikk ved UiT Norges arktiske universitet. Wikans forskningsfelt er diskrete dynamiske systemer med særlig vekt på populasjonsdynamiske studier. Innen dette feltet har han publisert en rekke artikler samt skrevet en bok. Han har bred undervisningserfaring i matematikk og statistikk, og han har også mottatt undervisningspris i forbindelse med dette arbeidet.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
451
ISBN
9788245026542
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
26 x 21 cm
Serie
Sannsynlighetsregning og statistikk

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sannsynlighetsregning og statistikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

1984

George Orwell
Paperback 
131,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv