Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Statistiske metoder i medisin og helsefag

En grunnleggende innføring i statistisk metode og i sannsynlighet, særlig rettet mot medisin og helsefag.
Stoffet presenteres på en lett tilgjengelig måte, og fremstillingen er nært knyttet opp til praktiske eksempler. Les mer

679,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
En grunnleggende innføring i statistisk metode og i sannsynlighet, særlig rettet mot medisin og helsefag.
Stoffet presenteres på en lett tilgjengelig måte, og fremstillingen er nært knyttet opp til praktiske eksempler. Eksemplene er stort sett inspirert av medisinske problemstillinger som bidrar til å gjøre fremstillingen levende og aktuell, og som ikke krever medisinske forkunnskaper.

De mest brukte statistiske tester og metoder er dekket, og det gis også en innføring i videregående temaer som overlevelsesanalyse og logistisk regresjon. Videre gjennomgår forfatterne prinsipper for planlegging av kliniske prøvninger og statistisk analyse i epidemiologi.

Se innholdsfortegnelse:

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
351
ISBN
9788205507647
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
24 x 16 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

H
HKE – 14.12.2009

– Enkel, lettlest med mange praktiske eksempler med helsefaglig eksempler. Absolutt en grei innføringsbok i medisinsk statistikk. Passer for dem som ikke har hatt matte på lenge, men anbefaler disse å prøve å få med seg noe mer av matematikken, eventuelt sette seg nøye inn i statistiske dataprogrammer for å skjønne hvilke feilkilder man har når man jobber med tall statistisk. Finnes utrolig mange fallgruver som gjør at artikkelen man jobber med blir helt verdiløs hvis tallene ikke stemmer. Om man skal skrive doktorgrad eller master vil jeg anbefale å ta fag der man krever større statistisk kunnskap, med mer matematisk innføring, fordi denne boka er mer ment som en introduksjon til statistikk enn en god innføring i fagfeltet.

c
cand. krimp – 14.03.2007

– Statistiske metoder i medsin og helsefag er en innføringsbok i statistikk som legger vekt på løsningsmetoden av oppgaver, fremfor forståelsen av statistiske teoremer og deres sprengkraft. Det er greit at boken inneholder mye tekst som forklarer matematikken, men dette ender fort opp i at leseren bare lærer hvilke verdier man skal settes inn i en "formel" for å få f.eks riktig p-verdi. Ved å legge vekt på at leseren skal lære seg bruk av "formler" (i virkelighetene er f.eks "formel" for t-verdien til to-utvalgs-hypotese utledet av generelle prinsipper om standardisering av en distrubisjon) fjerner boken seg fra å gi leseren en innsikt i hvorfor man kommer frem til de matematiske resultatene som foreligger i statistikken.

-
-N.S- – 08.09.2006

– Da jeg skulle ta et fag med pensum fra denne boken var det 6 år siden jeg hadde hatt noe som helst med matematikk eller statistikk å gjøre. Likevel, tok det ikke så lang tid før stoffet begynte å sige inn. Boken starter med å ta for seg begreper som er nyttige, og sannsynlighetsteorier blir beskrevet på en enkel og grei måte. Eksemplene i starten er ment for å gi forståelse, som terningkast og sannsynlighet for å trekke de og de kortene i en kortstokk. Etter hvert rettes fokus mest på medisinske spørsmål, og man lærer å tenke statistikk på medisinske tema. Man får også beskrevet ulike forskningsmetoder og en introduksjon til bruk av statistikkprogram som SPSS. En ypperlig bok som anbefales hvis man jobber innen helsefag!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Statistiske metoder i medisin og helsefag:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ut
99,-

Ut

Mikkel Soya Bølstad
Innbundet 
99,- 369,-
 

Tid

Carlo Rovelli
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv