Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fugl

«Utsiktene er dystre, men romanen er gripende.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Fugl er en roman om håp. Håp om å finne en ny natur å være menneske i, håp om en ny heim. Skåden skriver fram et klaustrofobisk portrett av en menneskekoloni i det ytre rom, på en planet hvor landskapet sakte eter seg inn i mennesket, fortærer det innenfra. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Fugl er en roman om håp. Håp om å finne en ny natur å være menneske i, håp om en ny heim. Skåden skriver fram et klaustrofobisk portrett av en menneskekoloni i det ytre rom, på en planet hvor landskapet sakte eter seg inn i mennesket, fortærer det innenfra. «Su, du må våkne. Jeg skal fortelle deg en historie. Om noen som fant en fremmed planet. Hører du, Su, mammas lille jente? Det var noen mennesker som dro ut i et skip oppkalt etter en fugl, de reiste langt og de reiste lenge til de til slutt kom fram til en storm. De reiste inn i stormen, selv om de visste at de aldri kunne vende tilbake, bort fra alt som var kjent. Våkne Su, du må høre. Du må høre hva mamma forteller. På den andre siden fant de en planet, de kalte den Sedes fordi den skulle bli deres nye heim. Etter ei tid ble et jentebarn født på denne planeten. Og det var du, Su. Det var du.»

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202650452
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Fugl

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Utsiktene er dystre, men romanen er gripende.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Slik reiser Sigbjørn Skåden noen eksistensielle spørsmål knyttet til flukt og erindring: Hvordan takler man livet som emigrant? Skal man ta vare på det som var, eller er det best å forsøke å glemme fortiden? Hvor langt kan man gå i å omskrive sannheten for ikke å miste håpet og forstanden?» «Fugls skjulte hentydninger til Musks fremtidsvyer innebærer at romanen kan leses som en kritikk av maktmenneskers grenseløse begjær etter å kolonisere.»

Sissel Furuseth, BLA Bokvennen Litterære Avis

«Det ligg eit magisk og poetisk slør over det heile [...]»

Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Poetisk og trykkende om menneskets jordbundne skjebne.»

Kristian Wikborg Wiese, Vårt Land

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fugl:

2084

Boualem Sansal
Innbundet 
349,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv