Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Timothy Archers sjelevandring

«Timothy Archers sjelevandring» handler om den episkopale biskopen i California, en kjederøykende alkoholiker med stor appetitt på kvinner. Han avviser at det finnes noe helvete en risikerer å havne i dersom en ikke tror på Gud. Les mer

226,-

248,- Spar: 22,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
«Timothy Archers sjelevandring» handler om den episkopale biskopen i California, en kjederøykende alkoholiker med stor appetitt på kvinner. Han avviser at det finnes noe helvete en risikerer å havne i dersom en ikke tror på Gud. I samfunnsdebatten knytter han seg til borgerrettsbevegelsen og krever øyeblikkelig oppheving av raseskillet i sørstatene. Han støtter de homoseksuelle, bifile og transseksuelle i deres kamp for å leve et åpent og fullverdig liv.
Mest rokket i sin tro blir biskopen ved funnet av Dødehavsrullene, som kan dateres til ca. 200 år før vår tidsregning. Der finner han ordrett tekster som er lik tekstene i Det nye testamentet. Hvordan kunne Jesus være verdens frelser og Guds sønn når de ordene han legges i munnen i evangeliene er nedtegnet allerede 200 år før han ble født?
Denne romanen blir ikke mindre spennende ved at Philip K. Dick åpenbart har benyttet den episkopale biskop i California, James A. Pike, som forbilde for Timothy Archer. Helt ned i detaljene følger de to livshistoriene hverandre. James A. Pike, som Philip K. Dick kjente privat, hadde vært død i tretten år da "Timothy Archers sjelevandring" kom ut i april 1982, kort tid etter han i mars samme år døde av slag.
Med utgivelsen av «Timothy Archers sjelevandring», foreligger Philip K. Dicks berømte VALIS-trilogi komplett på norsk. Bøkene er oversatt av Svein Sandnes.

Detaljer

Forlag
Svein Sandnes bokforlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
198
ISBN
9788292945193
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
The transmigration of Timothy Archer
Format
14 x 23 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Timothy Archers sjelevandring:

Lysår

Didrik Morits Hallstrøm
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Valis

Philip K. Dick
Innbundet 
226,- 248,-
 
Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv