Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Selveiersanger

roman

«Marthinsen svært god til å skildre de subtile og mindre subtile dynamikkene som er i spill når skjeve maktforhold utnyttes.»

Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land

Alt er fint i Tonjes liv med Jørgen, helt til hun sitter ved frokostbordet med Aftenpostens kulturdel og merker at noe skurrer. Tonje er vokst opp på Grünerløkka med Bjørg som fylte morsoppgaven med varierende grad av evne og motivasjon. Les mer

189,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Alt er fint i Tonjes liv med Jørgen, helt til hun sitter ved frokostbordet med Aftenpostens kulturdel og merker at noe skurrer. Tonje er vokst opp på Grünerløkka med Bjørg som fylte morsoppgaven med varierende grad av evne og motivasjon. Jørgen er advokat og på lag med de snille, fra en raus og trygg familie i et okergult hus på Blindern. Er Tonjes tilhørighet berettiget i ekteskapet med Jørgen? Hun burde i alle fall føle seg lykkelig - ja, heldig. Men hvorfor vokser følelsen av sinne og opprørskhet?

Marianne Marthinsens Selveiersanger er en roman om sosial ulydighet og sterk uro.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203369308
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Marthinsen svært god til å skildre de subtile og mindre subtile dynamikkene som er i spill når skjeve maktforhold utnyttes.»

Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land

«Marianne Marthinsen synger fint i Selveiersanger. ... en god roman om klasse, klima, karriere og kjærlighet.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Men der framtida til Tonje er ute i det blå, er det all grunn til å vente fleire bøker frå Marthinsen etter dette lovande debutarbeidet.»

Marta Norheim, nrk.no

«Har man gjort et fritt valg dersom parforholdet er preget av skjevheter i alder og klasse? Eller er det noe som 'velger i oss', en slags dypstruktur av tvilsom karakter? Marianne Marthinsen får leseren til å fundere på slike høyinteressante saker»

Ingunn Økland, Aftenposten

«Marianne Marthinsen har skrevet en vellykket roman om klasse og kjønn. (...) Selveiersanger er en veldig god roman, en solid og imponerende debut som skjønnlitterær forfatter.»

Ellen Engelstad, Klassekampen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Selveiersanger:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv