Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Operatøren

Knut Hauglands egen beretning

Den 1. april 1944 skulle Knut Hauglands liv vært over. Han unnslapp døden etter å ha skutt fire Gestapo-agenter. Da hadde han allerede vært sentral i tungtvannsaksjonen, etter å ha overvintret på Hardangervidda. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Den 1. april 1944 skulle Knut Hauglands liv vært over. Han unnslapp døden etter å ha skutt fire Gestapo-agenter. Da hadde han allerede vært sentral i tungtvannsaksjonen, etter å ha overvintret på Hardangervidda. I Operatøren forteller han også om sitt begivenhetsrike liv etter krigen; som deltager på Thor Heyerdahls Kon-Tiki ekspedisjon og ambassadør for Heyerdahls prosjekter samt 20 års innsats i Norges Hjemmefrontmuseum.

Knut Haugland levde et eventyrlig liv, men fortalte aldri sin historie. Før i denne boken."Og for noen historier! Dette er spenningsdramatikk på høyt nivå. Fra virkeligheten." Susanne Stephansen, NRK Kultur

"Selv for folk som synes de har lest nok om krigen, er denne boken bemerkelsesverdig. Den velskrevne teksten har et blikk for de nære ting og de praktiske detaljer under denne spesielle epoken, som gjør den desto mer levende. Samtidig har den en menneskelig innfallsvinkel som griper en lesers hjerte."

Ulf Andenæs, Aftenposten

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
267
ISBN
9788202447519
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
21 x 13 cm
Nr
8064288
Serie
Andre verdenskrig

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

G
Glad i bøker – 16.01.2009

– Knut Haugland var en av våre svært aktive motstandsfolk under andre verdenskrig. Han deltok i aksjonen om tungtvannet på Vemork, en svært farlig aksjon. Han var på rømmen og levde i skjul for Gestapo. Han holdt seg en perode i skjul på kvinnekilnikken i Oslo, og det var her han ble overrasket av gestapoagenter 1.april 1944. Han klarte på mirakuløst vis å skyte fire stykker og komme seg unna. På slutten av krigen ble han kjent med Thor Heyerdahl og han deltok i den berømte Kon-Tiki-ekspedisjonen. Han var også senere med på å etablere Kon-Tiki museet, og hjalp også til med Norsk Hjemmefrontmuseum. Han har motatt mange utmerkelser for sine bragder under andre verdenskrig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Operatøren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Shirog

Isabel Raad
Innbundet 
345,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv