Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Å leve en drøm

min afrikanske arv

"Selv for en nordmann, som er vokst opp i et relativt homogent samfunn, gjør det sterkt inntrykk å lese om Barack Obamas famlende forsøk på å finne sin plass i verden. For amerikanere, som lever nærmere raseproblematikken, må fortellingen ha virket skjellsettende."

Sten Inge Jørgensen, VG

President Barack Obama er en av USAs mest spennende politikere. I denne usentimentale og gripende selvbiografien, skrevet før hans politiske karriere startet, følger vi en ung mann med svart afrikansk far og hvit amerikansk mor som prøver å finne røttene sine og stake ut en kurs for resten av livet. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
President Barack Obama er en av USAs mest spennende politikere. I denne usentimentale og gripende selvbiografien, skrevet før hans politiske karriere startet, følger vi en ung mann med svart afrikansk far og hvit amerikansk mor som prøver å finne røttene sine og stake ut en kurs for resten av livet.

Det begynner i New York hvor Obama får høre at faren hans er blitt drept i en bilulykke. Faren har knapt vært til stede under oppveksten, men har likevel vært en viktig figur for unge Obama. Det plutselige dødsfallet starter en følelsesmessig reise som bringer Obama til Kansas, hvor morens familie bodde før de emigrerte til Hawaii, og videre til kenya. Der møter han den store afrikanske familien sin og hører for første gang den bitre sannheten om farens ville liv. Obama finner likevel identiteten han har vært på jakt etter og slår seg til ro med sin splittede familiebakgrunn. Samtidig har han et glødende ønske om å være til nytte for de svakeste i det amerikanske samfunnet.

Medlemsvurdering:
I de fleste bokbutikker man går inn i, finnes det et titall av bøker om Barack Obama, de fleste skrevet av individuelle forfattere, mange av dem ikke i tråd med hans egne tanker og visjoner innen amerikansk og internasjonal politikk. Denne boken er fantastisk på flere måter, Obama skriver rørende, sterkt og engasjerende om sitt eget liv, og han dekker ikke over det faktum at hans oppvekst ikke alltid var en dans på roser, samtidig som dette igjen gav ham en enorm politisk drivkraft! Det er ingen tvil om at Obama har en enorm innflytelse internasjonalt, også bevisst av hans nylige tildeling av Nobels Fredspris. Skal du lese bare en enkelt bok om denne mannen, burde dette være boken du velger!

Ulle

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
413
ISBN
9788202297862
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Dreams from my father
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Selv for en nordmann, som er vokst opp i et relativt homogent samfunn, gjør det sterkt inntrykk å lese om Barack Obamas famlende forsøk på å finne sin plass i verden. For amerikanere, som lever nærmere raseproblematikken, må fortellingen ha virket skjellsettende."

Sten Inge Jørgensen, VG

"Å leve en drøm - min afrikanske arv er fascinerende lesning, og den gir god innsikt i hvorfor Barack Obama framstår som en hel folkebevegelse for forandring av det amerikanske samfunnet"

Anne Thurmann-Nielsen, Dagbladet

"Boken er godt skrevet, interessant og ikke minst svært tidsaktuell. "

Tarjei Skirbekk, NRK

"En velskrevet og ærlig bok om hva det vil si å vokse opp med både en svart og en hvit identitet"

Per Kristian Haugen, Aftenposten

"Kanskje den mest velskrevne memoarboka noen gang gitt ut av en amerikansk politiker"

Time Magazine

"Å leve en drøm er en velskrevet og tidvis poetisk skildring av en ung manns forsøk på å forsone seg med en far som forsvant"

Ketil Raknes, Morgenbladet

Kunders vurdering

U
Ulle – 09.10.2009

– I de fleste bokbutikker man går inn i, finnes det et titall av bøker om Barack Obama, de fleste skrevet av individuelle forfattere, mange av dem ikke i tråd med hans egne tanker og visjoner innen amerikansk og internasjonal politikk. Denne boken er fantastisk på flere måter, Obama skriver rørende, sterkt og engasjerende om sitt eget liv, og han dekker ikke over det faktum at hans oppvekst ikke alltid var en dans på roser, samtidig som dette igjen gav ham en enorm politisk drivkraft! Det er ingen tvil om at Obama har en enorm innflytelse internasjonalt, også bevisst av hans nylige tildeling av Nobels Fredspris. Skal du lese bare en enkelt bok om denne mannen, burde dette være boken du velger!

M
Merethe_81 – 09.02.2008

– Denne boken handler om Barack Obamas liv før han ble politisk engasjert, og er av den grunn spennende som et grunnlag for hans samfunnsengasjement. Han tar for seg barndommen, ungdomsårene, de første årene i Chicago og turen til farens hjemland, Kenya, på en spennende, lettleselig og engasjerende måte. Underveis blir man kjent med hans familie på Hawaii, hans kollegaer som grasrotorganisator og ikke minst hans store familie i Kenya. Barack beskriver livet sitt i detaljer og setter opplevelsene i sammenhenger som er interessante, særlig med tanke på hans politiske liv. Boka engasjerer veldig og man får ett fantastisk innblikk i hvordan det er å leve med to kulturer og forsøke å finne sin egen identitet!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å leve en drøm:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 
Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Paperback 
249,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv