Min historie

«Velskrevet bok understreker Jens' rolle som foregangsmann og bremsekloss.»

, Dagbladet Terningkast 5
Født inn i det som skulle bli en av Norges mest innflytelsesrike familier, en politikkens wonderboy med beina på jorda. Men det var ett yrkesvalg Jens var helt sikker på at han ikke ville ta – og det var å bli politiker! Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Norges yngste statsminister gjennom tidene forteller åpent og ærlig om sin barndom og oppvekst, ungdomstid og voksenliv. Den usikre guttungen hadde en varm og sterk, men travel, familie rundt seg. Søsknene Stoltenberg fikk stor frihet, men også sterke verdisyn. Åpenhjertig forteller han om veien fram til landets viktigste jobb og livet bak kulissene i en hektisk statsministerhverdag. Hvordan er det å styre et land?

Raus deling
Stoltenberg styrte nasjonen gjennom avgjørende hendelser i vår moderne historie, og hadde fortrolige samtaler med både Barack Obama og Vladimir Putin. Historien handler både om politisk strid og hardt arbeid, men også om varme og latter, og vi kommer tett på Stoltenberg-familien i glede og sorg. Jens Stoltenberg har et skarpt blikk for det komiske i en hektisk statsministerhverdag og deler raust av egne tabber. Som da han trodde han, etter fredsprisbråket, endelig hadde brutt isen med kinas statsminister og først etterpå skjønte at han hadde snakket med presidenten i Vietnam ... Min historie er ikke bare Stoltenbergs egen historie, den er et stykke norgeshistorie.

Fakta

Om Jens Stoltenberg

JENS STOLTENBERG (f. 1959) var Norges statsminister 2000–2001 og 2005–2013. Han er utdannet sivil- økonom, og var en profilert leder av AUF. Statssekretær i Miljøvern-departementet, nærings- og energi- minister og finansminister før han ble statsminister. Leder i Arbeiderpartiet 2002–2014. Gift med Ingrid Schulerud, de har en sønn og en datter. Sønn av Thorvald og Karin Stoltenberg og bror til Camilla og Nini. Thorvald Stoltenberg, diplomat og politiker, tidligere forsvarsminister og utenriksminister. Karin Stoltenberg, genetiker, statssekretær og en pådriver i utformingen av norsk familiepolitikk.

Anmeldelser

«Velskrevet bok understreker Jens' rolle som foregangsmann og bremsekloss.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Høyst leseverdig»

, VG Terningkast 5

«Noen av de sterkeste partiene i boken handler om Stoltenbergs møter med mennesker. De politikerne som trives best, er sannsynligvis de som liker folk, og det gjør Stoltenberg. Han viser det gjennom gode observasjoner og sitater.»

, Aftenposten

«Interessante og til dels viktig innblikk i regjeringers liv og virke ... Det er humor og en rekke festlige episoder. Kapittelet om hans avdøde lillesøster Nini er direkte sterkt.»

, Bergens Tidende

«Det er blitt en spennende og god fortelling om hele Stoltenbergs politiske liv.»

, Dagsavisen

«Jens Stoltenberg gir eit interessant og overraskande direkte innblikk i det indre livet i Ap og den raudgrøne regjeringa.»

, Klassekampen

«Selvbiografien til Jens Stoltenberg er en åpen og morsom bok, om både hans privatliv og norsk politikk gjennom 40 år ... gir viktig ny innsikt i en rekke store politiske begivenheter de siste to tiårene.»

, Hamar Arbeiderblad