Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Ut

kunsten å leve et enkelt og eventyrlig liv uten å knekken på kloden

«Denne boka trenger verden!»

Miriam Lilliana, norsk bookstagrammar, Instagram

Fire langturer Norge på tvers: på sykkel, på ski, til fots og med gummibåt. Mikkel Soya Bølstad og familien pakker det nødvendigste i sekkene og får opplevelser sammen for livet.

Les mer

336,-

369,- Spar: 33,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Undertittelen Kunsten å leve et enkelt og eventyrlig liv uten å ta knekken på kloden, er en ganske presis beskrivelse av denne perlen av en bok. Mikkel Soya Bølstad er opptatt av å redusere sitt forbruk, bo småtrangt og billig, ikke ha egen bil, fly minst mulig … men det hindrer ham ikke i å komme seg ut på lange turer. Frakt til og fra opplevelsene foregår sjelden med bil, men med tog eller buss. Der naboene bytter ut rekkehuset med stor enebolig og ny bil, er denne familien fornøyd med det de har, og den gamle bilen eller oppvaskmaskinen blir ikke erstattet av en ny. Det må gå an å klare seg med mindre. Han sier opp fast jobb som lærer for å få mer frihet til å dra på langturer, helst sammen med familien, samt skrive. Det er der ute, blant trær og fjell, man finner det gode liv, og det er dette han vil vise til døtrene Sif og Siri.

Ikke vent, bare gjør det
Man venter på rett anledning til å dra på langtur, og slik var det med denne familien også. Små barn gjorde det vanskelig, men man kan ikke sette livet på vent. Det må leves her og nå, om det så bare dreier seg om en overnatting i lavvoen noen hundre meter hjemmefra.

Familien bestemmer seg for fire langturer: Norge på tvers på sykkel, til fots, på ski og med oppblåsbare, superlette gummibåter. Første turen er med sykkel. Mikkel, Sif og Siri starter i Finnskogen ved svenskegrensa og har seks – sju hundre kilometer foran seg før de når kysten. Det blir en tur med oppturer og nedturer. Det er umulig å planlegge for alt som kan skje på en slik tur.

Jenter som imponerer
Vi får ta del i gleder og sorger underveis på turene, og kan hende vil du få gode ideer til hvordan legge opp egne turer med eller uten barn. Det mest imponerende er jentenes evne til å stå på og gjennomføre. De tåler å være ute flere uker i strekk, selv om det blåser surt, snøen føyker rundt ørene og minusgradene beveger seg godt under null … og far har mistet oversikt over terrenget. Sif og Siri liker å sove i telt, de trives på tur, så lenge det er tid til lek og moro underveis.

Bølstad fletter inn livsfilosofiske tanker rundt hvordan man kan leve et godt liv og samtidig ta vare på naturen. Han er opptatt av hvordan man drifter en skog, at den ofte bare blir betraktet som en verdi av tømmeret. Han skriver om tap av viktige myrområder og hva det forårsaker og han forklarer hvorfor vi bør spise mindre kjøtt.

UT er en inspirerende bok som gir deg lyst til å ta det mer med ro, senke kravene til materielle ting og bruke tid på opplevelser i naturen. Det viktigste forfatteren kan gi barna er gleden over å være ute i all slags vær, på fjellet og i skogen, og å mestre ulike forhold.

Boka avslutter med gode råd for gjennomføring av langturer samt tips om påkledning og pakking av sekken.

Detaljer

Forlag
Skald
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
231
ISBN
9788279593201
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Ut
Format
21 x 16 cm
Nr
8179093

Om forfatteren

MIKKEL SOYA BØLSTAD er utdannet lektor i biologi og jobber heltid som forfatter, frilansjournalist og foredragsholder med natur, miljø og friluftsliv som arbeidsfelt. Han har gitt ut fem bøker, skriver jevnlig for A-magasinet og andre publikasjoner og har hatt egen spalte om temaet tursykling i bladet Terrengsykkel.

Kjærligheten til naturen går som en rød tråd gjennom alt han gjør. Ikke bare den uberørte villmarka langt borte, men også den nære naturen. Ønsket om å få andre til å oppleve den sammen gleden er en viktig motivasjon og drivkraft og gjennomsyrer alt han jobber med. Samtidig ønsker han å sette fokus på hvordan naturen er under press fra alle kanter.

Bla i boka

Anmeldelser

«Denne boka trenger verden!»

Miriam Lilliana, norsk bookstagrammar, Instagram

«Mikkel Soya Bølstad skriv lett og engasjerande, og med store kunnskapar.»

Sigmund Krøvel-Velle, Hallingdølen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ut:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Syria
-30 %

Syria

Cecilie Hellestveit
Paperback 
139,- 199,-
 
Skammen
229,-

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
229,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv