Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Akkurat nå

bevisst tilstedeværelse i hverdagen

Mindfulness-begrepet favner både vidt og smalt: Det handler om å bli kjent med seg selv, gjennom å utvikle og utvide en våkenhet for opplevelser i øyeblikket.

Kabat-Zinns mindfulness-tradisjon er en syntese av Østens metode og Vestens "måte", med fokus på det potensielt kraftfulle samspillet mellom kroppslig og sjelelig bevissthet. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Mindfulness-begrepet favner både vidt og smalt: Det handler om å bli kjent med seg selv, gjennom å utvikle og utvide en våkenhet for opplevelser i øyeblikket.

Kabat-Zinns mindfulness-tradisjon er en syntese av Østens metode og Vestens "måte", med fokus på det potensielt kraftfulle samspillet mellom kroppslig og sjelelig bevissthet. De meditative teknikkene som denne boken lærer deg, skal kunne åpne for en vitalisering, der ditt eget oppmerksomme nærvær - en form for å være, akkurat nå - ligger til grunn.

Jon Kabat-Zinn, professor i atferdsrelatert- og preventiv medisin, var blant de første innen vestlig skolemedisin som etablerte mindfulness - bevisst tilstedeværelse - som et begrep og et fundament i sin praksis som behandler.

Å bare være handler da om en egen livskraft: opplevelsen av øyeblikk for øyeblikk, og at det som skjer akkurat nå, påvirker det som skjer videre.

Boken består av tre deler: Innledningsvis får du en innføring i mindfulness-tradisjonen: om meditasjon og bevisst tilstedeværelse. Del to inneholder enkle øvelser i meditasjon og oppmerksomt nærvær. Den siste delen handler om hvordan du kan bruke din bevisste tilstedeværelse - og, ikke minst, få tid til nærværet av deg selv i hverdagen.

Jon Kabat-Zinn gir konkrete råd om hvordan du takler det jevne hverdagsstresset og øvrige belastninger, og vektlegger betydningen av mindfulness-meditasjon: enkle øvelser som gir rom for å oppleve deg selv, gjennom å bare være, akkurat nå.

Medlemsvurdering:
Det skrives stadig om hvor skadelig stress er, og hvor viktig det å mestre stress. Men få bøker behersker det å beskrive hvordan man skal bli mindre stresset. Forfatteren er en av verdens fremste forskere på stress og meditasjon. Her gir han en grundig innføring i hvordan man kan benytte oppmerksomhetsmeditasjon for å bli mer avslappet, bli mer tilstede, bekymre seg mindre, etc. Han anbefaler i utgangspunktet at man setter av 45 minutter til meditasjon hver dag. Men om man kun har fem minutter til rådighet, sier han at det også er tilstrekkelig for å oppnå avspenning og hvile. Mye av essensen med meditasjon, slik det beskrives i denne boken, er å bli mer tilstedeværende i eget liv. Forfatteren presiserer viktigheten av å kunne leve i nuet, fremfor å jage etter fremtiden og gruble over fortiden. Metodene i denne boken bygger på medisinsk og psykologisk forskning, og dette gir boken en vesentlig tyngde. I tillegg er boken lett å lese, og meget pedagogisk skrevet.

Henrik

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Arneberg
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
271
ISBN
9788291614793
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Wherever you go, there you are
Format
17 x 17 cm

Kunders vurdering

A
Annbjørg Hustad – 16.06.2016

– Lærerik,inspirerende og tankevekkende

H
Henrik – 09.04.2009

– Det skrives stadig om hvor skadelig stress er, og hvor viktig det å mestre stress. Men få bøker behersker det å beskrive hvordan man skal bli mindre stresset. Forfatteren er en av verdens fremste forskere på stress og meditasjon. Her gir han en grundig innføring i hvordan man kan benytte oppmerksomhetsmeditasjon for å bli mer avslappet, bli mer tilstede, bekymre seg mindre, etc. Han anbefaler i utgangspunktet at man setter av 45 minutter til meditasjon hver dag. Men om man kun har fem minutter til rådighet, sier han at det også er tilstrekkelig for å oppnå avspenning og hvile. Mye av essensen med meditasjon, slik det beskrives i denne boken, er å bli mer tilstedeværende i eget liv. Forfatteren presiserer viktigheten av å kunne leve i nuet, fremfor å jage etter fremtiden og gruble over fortiden. Metodene i denne boken bygger på medisinsk og psykologisk forskning, og dette gir boken en vesentlig tyngde. I tillegg er boken lett å lese, og meget pedagogisk skrevet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Akkurat nå:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv