Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Diskursens orden

tiltredelsesforelesning holdt ved Collège de France 2. desember 1970

Foucaults tiltredelsestale ved College de France er en kort og fengslende redegjørelse for, og en problematisering av, Foucaults arbeid med diskurser og situasjoner der diskursen .tar makten".

Michel Foucaults historieverker tar på ulike måter opp forholdet mellom normalitet og galskap, forbrytelse og straff, seksualitet og etikk. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Foucaults tiltredelsestale ved College de France er en kort og fengslende redegjørelse for, og en problematisering av, Foucaults arbeid med diskurser og situasjoner der diskursen .tar makten".

Michel Foucaults historieverker tar på ulike måter opp forholdet mellom normalitet og galskap, forbrytelse og straff, seksualitet og etikk. Han prøver å gripe det diskursive nivået -- sammenvevingen av makt og kunnskap i ulike språkhandlinger - i fortidens ulike uttrykk.

Diskursens orden er en kort og fengslende redegjørelse for, og en problematisering av, Foucaults arbeid med diskurser og situasjoner der diskursen "tar makten".

Medlemsvurdering:
Denne boken viser hvorfor Foucault anses som en av våre største tenkere. slik jeg ser det,kan denne forstås i sammenheng med hans maktanalyse. leser man vilje til viten parallelt med denne - og bruker god tid på dette arbeidet, vil man sitte igjen med noe mestelig som forandrer livet for bestandig..

j.e.ø

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Scandinavian Academic Press
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
61
ISBN
9788230402351
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
L'ordre du discours
Format
21 x 14 cm

Kunders vurdering

B
Bjørn Jakobsen – 30.03.2016

– Foucault: Diskursens orden

j
j.e.ø – 06.10.2011

– Denne boken viser hvorfor Foucault anses som en av våre største tenkere. slik jeg ser det,kan denne forstås i sammenheng med hans maktanalyse. leser man vilje til viten parallelt med denne - og bruker god tid på dette arbeidet, vil man sitte igjen med noe mestelig som forandrer livet for bestandig..

S
SU – 09.06.2007

– "Diskursens orden" er Foucaults tiltredelsesforelesning og ved Collège de France og således en bok som kan og bør leses i ett. Boken er på mange måter et programskrift og manifest for Foucaults filosofi og kan på denne måten både fungere som en innføring i hans tenkning og som et teoretisk rammeverk til hans andre mer eller mindre empiriske undersøkelser. Boken eller talen er gjennomgående velformulert og mange av passasjene er nærmest slagordaktige i all sin pregnanthet. Med "Diskursens orden" føler Foucault på erfaringen av talen, erfaringen av diskursen. Boken åpner for en sensibilitet og lydhørhet for de utenkte strukturer og former som vi så lett kan la oss føre av. "Diskursens orden" er en bok som på samme tid er vakker og urovekkende. I denne utgivelsen er det i tillegg et fint etterord av Foucault-eksperten Espen Schaanning.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Diskursens orden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv