Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den svarte fuglen

Et storslått drama om gudsfrykt og overtro, lengsler og kjærlighet fra tiden da pesten truet med å legge Norge øde. Året er 1349. På gården Elvestad forberedes det bryllup for den unge bondejenta Sunniva Persdatter. Les mer

179,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Et storslått drama om gudsfrykt og overtro, lengsler og kjærlighet fra tiden da pesten truet med å legge Norge øde. Året er 1349. På gården Elvestad forberedes det bryllup for den unge bondejenta Sunniva Persdatter. Samtidig legger Svartedauden sin klamme hånd over by og bygd. I kjølvannet av pestens herjinger må Sunniva kjempe sitt livs kamp for å overleve. Denne mektige sagaen handler om mennesker som rives fra hverandre, skjebner som veves sammen og hete kjærlighetsbånd som knyttes og brytes. "Sunniva ruslet over tunet med et smil på leppene. Hun tenkte på jonsoknatten, og så for seg ansiktet til Anders da han løftet kransen av hodet hennes. Med ett rykket hun til. Var det ikke lyden av tunge skritt? Hun strakte hals. En bred mannsskikkelse var på vei opp forbi vierkjerret. Gleden bruste gjennom henne. Nå kom de! Hun heiste opp stakken og la på sprang nedover vollen. "Far!" jublet hun. To menn kom til syne, så tre. Hun saktnet farten og stanset. En isende redsel fylte henne. Det var ikke faren som kom, men en gjeng fremmede, uflidde menn."

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202695156
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
Sagaen om Sunniva 1

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

t
tonemor – 28.11.2009

– At forfatteren har unnskaper om middelalderen kommer godt til syne i denne førsteboka. Detaljer blandes naturlig inn i handlingen og gjør at historien virker grundig og troverdig. Det er lett å leve seg inn i det man leser, man er der sammen med Sunniva i 1939 og opplever det samme som henne. Fra første side og straks etterpå den sjokkerende hendelsen i første kapittel var jeg vel egentlig solgt. Språket har fin flyt, det er variert og godt og replikkene føles naturlige. Handlingen er lett å følge og bygges opp og blir sterkere etterhvert utover i boka med spenningstopper og flere spørsmålsskapende situasjoner som man blir nysgjerrig på. Agnes er en herlig og mystisk karakter som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med, og Sunniva er en sympatisk og fin hovedperson. En del av bokas handling kommer ikke som en overraskelse, noe røpes såvidt på baksiden. Dessuten vet man jo at store deler av befolkningen døde av pesten, men frykten, usikkerheten og det lille håpet om at alt likevel skal ordne seg beskrives levende og gjør at historien engasjerer. Spesielt de 100 siste sidene var en fryd å lese og avslutningen skaper interesse for fortsettelsen. Anbefales!

t
tonemor – 26.10.2009

– Sagaen om Sunniva er et drama om lengsel og kjærlighet i tiden da Pesta farer frem over landet og ingen kan føle seg trygge ... Forfatteren har gode kunnskaper om tiden hun skriver om, det vises i detaljer om skikker, bruksting, gamle ord, klær, trosliv, kjerringråd, og lignende. Historien virker grundig og troverdig, og det er lett å leve seg inn i det man leser. Språket har fin flyt, det er variert og godt og replikkene føles naturlige. Handlingen er lett å følge og bygges opp og blir sterkere etterhvert utover i boka med spenningstopper og flere spørsmålsskapende situasjoner som man blir nysgjerrig på. Flere fascinerende karakterer og en sterk, men ikke feilfri, hovedperson interesserer også. En del av bokas handling kommer ikke som en overraskelse, noe røpes så vidt på baksiden. Men Sunnivas situasjon engasjerer likevel. Spesielt de 100 siste sidene var en fryd å lese og avslutningen skaper også spenning og interesse for fortsettelsen. Første bok har lagt lista høyt, og etter en slik positiv start med "Den svarte fuglen" lover dette forhåpentligvis godt for fortsettelsen også. Solid førstebok i en serie med bøker som forhåpentligvis fortsetter å være velskrevne, spennende og levende!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den svarte fuglen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv