Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Odelsgutten

Signe er med barn! Sjokket er stort for Elise.

Ikke bare må hun forsøke å tilgi Emanuels utroskap, nå får det synlige følger. Emanuel installerer Signe hos Carlsens, og Elise føler seg tvunget til å holde hennes tilstand hemmelig. Les mer

119,-
Sendes innen 3 virkedager
Signe er med barn! Sjokket er stort for Elise.

Ikke bare må hun forsøke å tilgi Emanuels utroskap, nå får det synlige følger. Emanuel installerer Signe hos Carlsens, og Elise føler seg tvunget til å holde hennes tilstand hemmelig.

Moren og Hvalstad gifter seg og flytter ut, uten Peder og Kristian. Med mange munner å mette, må Elise finne en måte å tjene penger på rett etter fødselen.

Emanuel er stadig ute om kveldene - er han hos Carlsens? En natt forsnakker han seg i søvne ...

Medlemsvurdering:
Emanuel blir nødt til å hjelpe sin elskerinne, Signe, når han får vite at hun er gravid med hans barn. Elises mor gifter seg med herr Hvalstad, og Anna og Torkild planlegger bryllup. Elise begynner å sy for folk når hun får en symaskin i gave av sin svigerfar. En kveld når guttene jobber, blir de innelåst på skolen. De frykter at det kan være spøkelser, men når Elise og Torkild drar opp til skolen for å sjekke det ut, finner de noe helt annet som har gjemt seg på loftet ... Denne boken er like spennende som de første, og Frid kan det å holde sine lesere på pinebenken!

Linda

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
249
ISBN
9788204122148
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
18 x 11 cm
Serie
Sønnavind 9

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Linda – 26.08.2008

– Emanuel blir nødt til å hjelpe sin elskerinne, Signe, når han får vite at hun er gravid med hans barn. Elises mor gifter seg med herr Hvalstad, og Anna og Torkild planlegger bryllup. Elise begynner å sy for folk når hun får en symaskin i gave av sin svigerfar. En kveld når guttene jobber, blir de innelåst på skolen. De frykter at det kan være spøkelser, men når Elise og Torkild drar opp til skolen for å sjekke det ut, finner de noe helt annet som har gjemt seg på loftet ... Denne boken er like spennende som de første, og Frid kan det å holde sine lesere på pinebenken!

L
Lene – 11.08.2008

– Signe er med barn. Elise er både skuffet og fortvilet. Ikke bare har Emanuel vært utro mot henne, men han skal bli faren til Signes barn også. Samtidig går hun selv og bærer på barnet til en voldtektsforbryter. Etter at den lillegutten kommer til verden blir han stadig kalt for odelsgutten, noe som får Elise til å krympe seg hver gang hun hører det. For i virkeligheten er det jo ikke det barnet hun fødte som blir odelsgutten til Ringstad går, i virkeligheten er det Signes barn som kommer til å være arvingen til gården. Jesine og Hvalstad har bestemt seg for å gifte seg, og de tar med seg Anne Sofie og flytter inn i en egen leiligheten. Mens Peder og Kristian blir fortsatt boende i verksmestergården sammen med Elise og Emanuel. Det blir mange munner og mette for Emanuel, han tjener riktignok ikke så mye som kontorist, og dette med mer fører til at han stadigvekk er i dårlig humør. Dette er nok ei god bok i Sønnavind-serien. Boka er godt skrevet, og forfatteren har en helt egen evne til å fortelle historien på. Denne serien kan anbefales.

r
ringetone – 09.09.2006

– Ting går nok en gang ikke helt som Elise har ventet seg. Blant problemene hun møter i denne boka er Emanuels feiltrinn med Signe, som nå venter hans barn. Samtidig føder Elise sin sønn, som alle tror er odelsgutt til Ringstad gård. Løgnene tårner seg opp... Historiene går fremover, jeg ble oppslukt av handlingen i boka da jeg leste. En fin bok å sette seg ned og slappe av med, mens man lever seg inn i livet ved Akerselva for 100 år siden.... Noen ting synes jeg det blir litt for mye gjentagelse over og kanskje ikke så godt beskrevet, men for boka i sin helhet gjør det ingen ting. Frid Ingulstad skriver lettleselig og fengende, og vet nok en gang å avslutte boka så man bare må lese neste bok også.

J
Jomfruen – 17.04.2006

– Det skjer mye i Elises liv, og hun vet ikke helt hvordan hun skal takle det. Emanuel har såret henne på det groveste, men hva kan hun gjøre? Må hun ikke bare tilgi han og gå videre, har kvinner så mye de skulle ha sagt? Dessuten er det duket for Elises nedkomst. Hun har selvfølgelig dårlig samvittighet ovenfor Emanuels foreldre, som avlegger en visitt etter fødselen. Det er så mye de ikke vet. Joda, denne boken er grei nok, og følger du med i serien, da kjøper du selvfølgelig denne boka. Jeg synes det hele kunne vært bedre skildret, men allikevel, fortellingen er levende og koselig, som vanlig. Her og der er det noen skikkelige spenningsfrekvenser, og det trekker opp. Jeg kunne dog ha foretrukket litt mer variasjon i stoffet, men det er helt OK. Ikke den beste boka i serien, men mer begivenhetsrik og spennende enn den forrige.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Odelsgutten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv