Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Snø over galgebakken

Med Petrines kors om halsen begir Sunniva seg ut i den mørke lussinatten. Hun er livredd for å forgå av kulde eller møte den farlige åsgårdsreia. I Oslo lukker en ung nonne henne inn i spedalskehospitalet. Les mer

130,-

149,- Spar: 19,-

Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Med Petrines kors om halsen begir Sunniva seg ut i den mørke lussinatten. Hun er livredd for å forgå av kulde eller møte den farlige åsgårdsreia. I Oslo lukker en ung nonne henne inn i spedalskehospitalet. Hvilke hemmeligheter skjuler søster Hildegunn, og hvem er den falske tiggeren blant de leprasyke? I horisonten forbereder bøddelen sitt svarte reisverk - galgen. "La oss synge en Davidssalme og lovprise Herren for dette underet." Søster Hildegunn foldet hendene. "Herre, vår Gud, hvor herlig ditt navn er ..." Sunniva svelget rørt da de andre stemte i. Røsten til jenta med den ødelagte nesen var den høyeste og klareste av dem alle. Måtte ikke Gud høre dette jublende koret helt opp til himmelen? Hun sendte sira Hongeir en takknemlig tanke fordi han hadde gledet disse armeste av alle på selve juledagen.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202747220
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Serie
Sagaen om Sunniva 5

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

t
tonemor – 29.01.2010

– I denne boka får vi blant annet lese om Sunnivas arbeid på Spitalet sammen med de spedalske. Nære og detaljerte skildringer som vanlig av både godt og vondt, selv om det nok er mest av sistnevnte om du var rammet av spedalskhet på denne tiden! Samtidig følger vi Anders i Spania, og vi får også noen små glimt fra Ragnhilds nye liv og litt om noen andre av bikarakterene. Både her hjemme og i Spania er det duket for dramatikk, ømme følelser, frykt og alvorlige forviklinger, og en uviss framtid for flere ... Det er en del vondt som skjer i denne boka også, og livet er som vanlig en utrygg kamp og innebærer stadige skiftninger for Sunniva. Hun står fortsatt alene og på bar bakke. Men samtidig er serien så fin og har en egen varme blant det triste og grå likevel. Det tipper aldri over og blir til bare elendighet, og den overrasker stadig positivt innholdsmessig. Handling og karakterer er godt gjennomarbeidet og står levende foran meg når jeg leser. Og aj, aj, aj for en slutt! Selv om det vil dukke opp noe mirakuløst i siste sekund, så vrir jeg meg i frydefullt gru likevel. Serien anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Snø over galgebakken:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv