Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vådebud

Sunniva får øye på den vesle gråkledde om morgenen, når dammen er dekket av rimstjerner. Småfolket har begynt å vokte på henne, og vente på det som er deres. Sulten og utmattet åpner hun grinda for sauene, uten tanke på varg eller bjørn. Les mer

179,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Sunniva får øye på den vesle gråkledde om morgenen, når dammen er dekket av rimstjerner. Småfolket har begynt å vokte på henne, og vente på det som er deres. Sulten og utmattet åpner hun grinda for sauene, uten tanke på varg eller bjørn. Det er ikke mer for dem å ete på vollen. Samtidig er en jeger på vei oppover liene, og på underlig vis spinnes Sunnivas lagnad sammen med hans. "Guds fred, sa veidemannen lavt, for ikke å skremme kvinnen ved bordet. Han skulle til å legge en neve på den smale akselen hennes, men noe holdt ham tilbake. Kanskje var det synet av den magre hånden som lå lik en fugleklo rundt en flatbrødbit - eller musa som frekt vimset rundt bordet på jakt etter noe å ete. Jegeren løftet hårfloken varsomt bort fra ansiktet hennes. Så ble han stående og strirre, mens munnen hans åpnet seg i vantro."

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202695163
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
Sagaen om Sunniva 2

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

t
tonemor – 26.10.2009

– "Vådebud" innebærer flere forandringer i Sunnivas liv. Vi får vite mer om hva som har skjedd med familien hennes, og ikke minst ane mer om omfanget av pesten. Men det skorter ikke på utfordringer i hverdagen heller, og kampen for å stå på egne bein og klare seg alene blir vanskelig. Akkurat dette skal det bli veldig interessant å følge videre, hvordan livet til Sunniva blir i årene som kommer også. Samtidig gir enkelte glimt fra fortiden oss innblikk i livet før pesten og i forskjellige hendelser før Sunnivas tid, som flettes sammen med nåtiden. Spenningen holdes fint ved like boka gjennom, både ved hjelp av nye karakterer, avsløringer, litt overnaturlighet, forflytninger geografisk sett og både vonde og gode hendelser. Både ordvalg, dialoger, beskrivelser av dagligliv, gamle uttrykk og slike ting gjør at man ikke er i tvil om at man befinner seg i 1349, uten at det gjør boka tung å lese. Enkelte ord og begreper er jo også forklart i fotnoter boka gjennom, noe som er et pluss. Handlingen og personene føles autentiske. Boksidene ble lest og snudd i et raskt tempo, og en avslutning som fort kan bli dramatisk setter prikken over i-en på siste side.

t
tonemor – 29.09.2009

– "Vådebud" innebærer flere forandringer i Sunnivas liv. I løpet av boka får hun vite mer om hva som har skjedd med familien hennes, og ikke minst ane mer om omfanget av pesten. Men det skorter ikke på utfordringer når det gjelder hverdagen heller, og kampen for å stå på egne bein og klare seg alene blir vanskelig. Akkurat dette skal det bli veldig interessant å følge videre, hvordan livet til Sunniva blir i årene som kommer også. Samtidig gir enkelte glimt fra fortiden oss innblikk i livet før pesten og i forskjellige hendelser før Sunnivas tid, som flettes sammen med nåtiden. Spenningen holdes fint ved like boka gjennom, både ved hjelp av nye karakterer, avsløringer, litt overnaturlighet, forflytninger geografisk sett og både vonde og gode hendelser. Både ordvalg, dialoger, beskrivelser av dagligliv, gamle uttrykk og slike ting gjør at man ikke er i tvil om at man befinner seg i 1349, uten at det gjør boka tung å lese. Enkelte ord og begreper er jo også forklart i fotnoter boka gjennom, noe som er et pluss. Handlingen og personene føles autentiske, og det er lett å leve seg inn i det som fortelles. God femmer!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vådebud:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv